Breaking News

Europarlamentarul Viorica Dăncilă le-a vorbit tinerilor social-democrați despre realitățile europene

Ian 27, 2014

Pregătirea tinerilor pentru piața muncii – iată tema centrală a întâlnirii tinerilor pesediști cu europarlamentarul Viorica Dăncilă, membru al Comisiei pentru Agricultură în cadrul Parlamentului European. Alături de juniorii Liviu Vasilescu – liderul tinerilor PSD, Andrei Aldea – liderul municipal și Bogdan Manole – secretarul general și viitor președinte al Ligii Tinerilor Studenți PSD la nivel național, s-au aflat seniorii Adrian Țuțuianu – președintele PSD, parlamentarii Leonardo Badea și Stanciu Zisu. A răspuns invitației și Andrei Plumb – director de programe al Clubului Social Democrat Dâmbovița. Numeroși membri ai Biroului Permanent Județean al PSD au fost prezenți în sală, dar și numeroși primari. Evident că ponderea au deținut-o tinerii, deoarece lor le-a fost adresat evenimentul.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a vorbit despre pregătirea foarte bună a tinerilor români, dar și despre lipsa de pregătire practică a acestora, care nu âi avantajează. De asemenea, România ocupă un loc fruntaș în rândul țărilor europene în ceea ce privește somajul, loc ce nu ne onorează absolut deloc. Este vorba despre un îngrijorător procent de 23,3% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, europarlamentarul apreciind că este necesară o legătură între piață și palierul profesional. ,,Antreprenoriatul constituie o alternativă la șomaj,, – declară Viorica Dăncilă, vorbind despre proiecte cu finanțare europeană, inițiate în acest sens. Au fost aduse în discuție și programe educaționale ale UE, precum Erasmus+, care are și o componentă de sprijinire a sportului, dar și programul ,, Garanția pentru tineret,, care permite tinerilor cu vârsta până în 24 de ani să-și găsească un loc de muncă. Un alt proiect este și cel ce se referă la sprijinirea tinerilor fermieri cu vârsta de până în 35 de ani.

O altă latură a întâlnirii din această seară a fost familiarizarea tinerilor cu aspecte ce țin de alegerile europarlamentare. În România, acestea vor avea loc pe data de 25 mai. Ele se vor desfășura în același timp cu Referendumul pentru modificarea Constituției.Țara noastră va fi reprezentată în înaltul for de 32 de europarlamentari, mai puțini cu unu față de actualul mandat.Viorica Dăncilă a subliniat importanța existenței unui număr mare de europarlamentari social democrați, pentru ca aceștia să-și poată impune vocea în PE și pentru a avea, de ce nu, și președinția prin Martin Shulz, actualul președinte al PE. De asemenea, în condițiile unei majorități ,,se va putea merge pe linia coeziunii sociale, în care să nu mai existe așa mari diferențe între statele UE,,

Referindu-ne la Referendum, europarlamentarul a ținut să menționeze faptul că este bine să aibe loc în același timp cu alegerile europarlamentare, făcându-se pe de o parte o mare economie, pe de altă parte constituie o necesitate deoarece ,,actuala formă a Constituției a dus la numeroase blocaje,,.

 

Actualitate, Local, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare