Noapte
Zi
2 April 2014
2 mins read

APIA primeşte declaraţiile de cotă de lapte de la producători

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informează operatorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu 01 aprilie , trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cotă 2013/2014.

Anul actual de cotă s-a încheiat la 31 martie 2014, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2014, inclusiv, fără penalizări. Declaraţiile trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către operatorii care achiziţionează lapte de la producători.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală conform datelor din Caietul fermierului. Precizăm că, în funcţie de cota de vânzări directe deţinută. Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

APIA precizeaza că, producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite, pana pe data de 21 iulie 2014, împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.

La randul lor  cumpărătorii de lapte trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2013/2014, termenul limită fiind tot 14 mai 2014.

Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Aceasta suma poate să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 EUR.

În egală măsură, cumpărătorul de lapte care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

În Dâmboviţa, sunt asteptati să depună declaraţia de cotă de lapte 2395 de producători pentru vânzări directe şi 650 de producători pentru livrări.

 

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Critică acciza cu Jaguar-ul la scară

Articolul Urmator

Cine e Regina, domn primar?

Ultimele Articole

Prinși la furat de lemne în pădure, la Bucșani

Weekend-ul trecut, în urma desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, jandarmii dâmbovițeni au depistat mai multe persoane cu atelajele hipo încărcate cu material lemnos în zona împădurită din
Mergisus

Nu ratați

Vești bune pentru fermierii dâmbovițeni: APIA a autorizat plata avansului la subvenția pe suprafață

Agenția de Plăți și Intevenții în Agricultură a autorizat plata

Fermierii români vor fi afectați de întârzierea plaților de la APIA

Probleme mari la APIA privind plățile către fermierii români. Din