Noapte
Zi
23 May 2014
1 min read

Aniversare a 70 de ani de la apariţia primului muzeu în Târgovişte

La aniversarea a 70 de ani de la deschiderea primului muzeu în Târgovişte ( 1944-2014), a fost dezvelită o placă comemorativă la Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic. La acest moment festiv din viaţa culturală a Municipiului au participat: Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean, academicianul Răzvan Theodorescu, un istoric al culturii și istoric de artă român, directorul Muzeului Evoluţiei, Ovidiu Cârstina, personalul muzeului şi mulţi iubitori de cultură.

S-au acordat zeci de diplome acelora care au fost în slujba muzeului, ca gest de gratitudine pentru devotamentul şi însufleţirea de care au dat dovadă, în folosul dezvoltării zonei istorice şi culturale.

Deschiderea oficială a primei expoziţii permanente a avut loc în data de 30 ianuarie 1944 şi avea titulatura de Muzeul Regional Local. De atunci, au aparut multe muzee şi case memoriale, îmbogăţind patrimoniul cultural al Judeţului Dâmboviţa. Toate la număr sunt 14.

Ultimul pe lista a fost Muzeul Evoluţiei, inaugurat anul trecut şi a luat fiinţa ca unic muzeu în România, la propunerea prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, de a se constitui la Târgovişte un muzeu pe baza descoperirilor sale şi ale colaboratorilor. Misiunea sa este aceea de a-şi asuma rolul păstrării, ultivării şi transmiterii identităţii regionale şi locale, promovând trecutul istoric şi arheologic, tradiţiile şi obiceiurile, elementul uman în toate formele sale.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Volintiru vrea un condamnat la primărie?!: Ne dorim ca Boriga să candideze din partea PNL

Articolul Urmator

Ilie Elena, preşedinte BEJ Dâmbovița: Prezentă slabă la vot, dar e mai bine ca în capitală

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Miercuri, intrare liberă la muzeele din Târgovişte

Pentru miercuri, 15 ianuarie, conducerea Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească

Concurs de tradiţie al Radioului Românesc

Complexul Muzeal “Curtea Domnească ” va găzdui în luna noiembrie