Noapte
Zi
18 May 2014
1 min read

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a participat, la București, la reuniunea reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe Lângă Unuiunea Europeană

    Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Exarh patriarhal și Preşedintele Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă Uniunea Europeană, a participat în zilele de vineri, 16 mai și sâmbătă, 17 mai 2014, la Palatul Patriarhiei din București, la reuniunea Comitetului Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (C.R.O.C.E.U.), care a fost deschisă de un seminar cu tema „Familia în contextul crizelor actuale“.
La întrunirea, care a fost inaugurată de cuvântul Patriarhului României, au participat personalități ale vieții publice și religioase ortodoxe, precum I.P.S. Emmanuel, Mitropolitul ortodox grec al Franţei şi moderatorul C.R.O.C.E.U., Eugen Teodorovici, ministrul român pentru Fondurile Europene, Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, P.S. Episcop Porfirie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe a Ciprului pe lângă U.E., I.P.S. Mitropolit Athanasie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe a Greciei pe lângă U.E., dar şi alţi clerici, parlamentari europeni, membri ai instituţiilor europene şi experţi europeni.
Seminarul a dorit să transmită dorinţa şi deschiderea Bisericilor Ortodoxe în vederea promovării unui dialog deschis, transparent, constant şi responsabil, pentru întărirea solidarităţii şi unităţii europene, mai ales că anul acesta aniversăm două decenii de la inaugrarea  Anului Internaţional al Familiei, iar, în data de 15 mai, am sărbătorit Ziua Mondială a Familiei.
Cu acest prilej, s-a dorit reafirmarea valorilor familiale și a importanței lor pentru lumea noastră și a principalelor provocări la adresa familiei tradiționale astăzi.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Investiţii în infrastructura de învăţământ din Voineşti

Articolul Urmator

Ministerul Muncii vine în sprijinul tinerilor șomeri

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

IPS Părinte Mitropolit Nifon, un bun sfetnic pentru toţi prezidenţiabilii

Cei mai importanţi candidaţi ai ţării la preşedinţie au trecut

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit NIFON s-a reîntors de la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe de la Constantinopol

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit NIFON s-a aflat în perioada 5-10 martie