Noapte
Zi
20 May 2014
1 min read

Subvenţii pentru primele de asigurare la culturi agricole

Producătorii agricoli care încheie poliţe de asigurare pentru culturi  agricole  pot solicita ajutor de stat, care reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite, conform HG 756 / 2010.

Astfel, se acordă sprijin în cuantum de 70 % din valoarea primelor de asigurare încheiate pentru poliţele care acoperă pierderile cauzate de fenomene meteo nefavorabile, care pot fi asimilate dezastrelor naturale şi de 50 % din valoarea primelor de asigurare încheiate pentru poliţele care acoperă pierderile cauzate de fenomene meteo nefavorabile – dezastre naturale – precum şi pierderile cauzate de boli ale plantelor.

Beneficiari ai acestei scheme de ajutor sunt IMM – urile care desfaşoara activitate în producţia agricolă şi care îndeplinesc mai multe condiţii, dintre care: exploatează terenuri agricole în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari ( culturi teren arabil, anuale şi perene, plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi si vita de vie ) şi care au depus cerere de sprijin pe suprafaţă; să nu fie în dificultate financiară; să fi încheiat poliţa de asigurare cu societăţi de asigurare – reasigurare aflate sub autoritatea Comisiei de Supraveghere a Asigurîrilor.

    Cererile se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură până la 31 mai  2014 pentru poliţele încheiate pentru culturile din toamna anului precedent.

Acest ajutor de stat este o schemă de sprijin multianuală şi  se acordă sub formă de rambursare pentru primele de asigurare aferente poliţelor încheiate. 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Cristian Preda vede numai paiul din ochiul altuia

Articolul Urmator

Viorica Dăncilă: Votaţi pe 25 mai alianţa PSD-UNPR-PC, pentru un viitor mai bun al României!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Agricultura

Mai mulţi primari din zona de sud a judeţului i-au