Breaking News

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, înarmată împotriva poliomielitei

Iun 20, 2014
  Sănătatea este o zestre naţională, o componentă indispensabilă a dezvoltării sociale, pentru care se depun eforturi colective şi se fac fronturi comune. Sunt lansate acţiuni de promovare a sănătăţii şi de educaţie pentru sănătate, în vederea  prevenirii riscurilor epidemiologice şi se trage la nivel naţional un semnal de alarmă cu privire la conservarea şi preţuirea sănătăţii, care se vrea a fi un drept, un obiectiv, o stare colectivă naţională.
       Termenul de ,,sănătate” şi-a cam pierdut din valoare, în conştiinţa publicului şi a autorităţilor, care fie ignoră, fie pasează în teren vecin problema, fie neglijează sau nu realizează consecinţele devastatoare a pierderii acesteia pe propria piele sau a unui sistem de sănătate publică bolnav.  Ca la domino, o piesă căzută, le dărâmă implicit pe celelalte şi crează lacune mari în sistem, dacă nu ne autosesizăm, dacă nu gândim proactiv şi nu soluţionăm din pripă problemele.
        Măsurile de prevenţie, buna comunicare inter şi intrainstituţională, intensificarea controalelor, predarea proximă a rapoartelor şi luarea urgentă de decizii sunt paşi importanţi pe care ar trebui să se axeze fiecare direcţie publică de specialitate.
        DSP Dâmboviţa şi-a luat măsuri de prevenire şi combatere a poliomielitei, care ameninţă România ca o bombă cu ceas, precum şi a a sigurării unui climat sănătos, în plin sezon estival, conform prevederilor ordinului Ministerului Sănătăţii şi a legislaţiei în vigoare. Mai multe informaţii actuale, de interes public, ne-a oferit Sorin Stoica, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.
Interviul Săptămânii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare