Noapte
Zi
13 June 2014
1 min read

Focar toxiinfectie Gheboieni, rezolvat cu brio

In data de 12.06.2014, Directia de Sanatate Publica Dambovita a fost notificata de catre

Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, prin Serviciul de Primiri Urgente, cu privire la prezentarea in seara zilei de 11 iunie2014, a 4 copii, elevi in clasa a VIII-a, la Scoala Generala Gheboieni din comuna Tatarani, care acuzau simptome digestive: varsaturi, greturi, cefalee, vertij, urmare a consumului unor alimente servite la banchetul clasei a –VIII-a. In aceeasi zi, o echipa mixta, formata din: medic epidemiolog, inspector al Serviciului Control in Sanatate Publica si un asistent de igiena din cadrul Compartimentului Igiena Alimentului, s-au deplasat la Scoala Generala Gheboieni pentru investigarea evenimentului si demararea anchetei epidemiologice. Din anamneza realizata, a reiesit ca toti participantii la festivitate au consumat din produsele servite, insa, doar 6 copii si 2 adulti au prezentat simptomatologie digestiva. Patru din cei 6 copii au solicitat asistenta medicala de specialitate, dar au refuzat internarea, ceilalti 2 copii si 2 adulti neprezentandu-se la nici o unitate medicala.

In urma anchetei s-a constatat ca alimentele posibil incriminate au fost consumate in totalitate, motiv pentru care nu s-au putut recolta probe pentru controlul microbiologic al acestora si identificarea agentului etiologic. De asemenea, s-a mai constatat ca toti consumatorii care au acuzat simptomatologie digestiva erau prezenti la activitatea scolara in data de 12 iunie 2014 si nu mai prezentau semne de boala.

Pe baza simptomatologiei se suspicioneaza ca agentul etiologic posibil incriminat a fost Stafilococul, alimentul incriminat putand fi oricare din cele consumate, dar si pastrarea/manipularea necorespunzatoare, in contextul unor zile caniculare, ar fi putut favoriza aparitia evenimentului epidemiologic.

Formele de boala au fost usoare, simptomatologia remitandu-se in totalitate in scurt timp, fara aparitia altor cazuri, motiv pentru care D.S.P. Dambovita declara inchis acest focar.

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Constituirea noii adunări Eparhiale în Arhiepiscopia Târgoviștei

Articolul Urmator

Rovana Plumb, Ministrul Muncii, pledează pentru drepturile copiilor, ale femeilor şi persoanelor cu dizabilităţi

Ultimele Articole

Mergisus