Noapte
Zi
19 September 2014
3 mins read

AJOFM Dâmboviţa, proiecte în derulare pentru ocuparea tinerilor pe piaţa muncii

Săptămâna trecută, într-un comunicat al Ministerului Muncii, se arată că România este un exemplu de bună practică la capitolul integrarea tinerilor pe piața muncii. Pentru această calificare, un rol important l-a avut Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă( ANOFM), care, datorită măsurilor implementate, a ajutat 44 090 de tineri să își găsească un loc de muncă.
Şi în teritoriu se depun eforturi mari în acest sens şi se caută soluţii pentru a ieşi din impasul somajului, văzut ca tranzitoriu. Astfel, în Dâmboviţa, de la începutul anului şi până la data de 31 august 2014, 5885 de tineri cu vârsta sub 25 de ani au beneficiat de măsuri active de ocupare, iar 1090 s-au încadrat pe piaţa muncii.
Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea forței de Muncă Dâmbovița( AJOFM), ing. Constanţa Anghel,  a declarat că în Dâmboviţa s-au accesat fonduri europene și s-au demarat proiecte, toate în folosul și spre integrarea tinerilor pe piața muncii.
Astfel, în Dâmbovița, pentru a obţine rezutate cât mai bune, s-au încheiat şi parteneriate/protocoale de colaborare atât cu cu actorii locali de pe piaţa muncii cât şi la nivel naţional. În acest fel, instituţia a accesat fonduri europene atât pe axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”, căt şi pe Axa 4, Domeniul major de intervenţie 4.2 – Formarea personalului propriu al Serviciului Public de Ocupare.
AJOFM Dâmboviţa este în prezent partener în 8 proiecte cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, după cum urmează:
1.Compeţenţe şi servicii pentru Europa 2020 PES EU 2020 –Grupul ţintă este format din 200 de persoane din rândul salariaţilor Serviciului Public de Ocupare din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Proiectul îşi propune creşterea şi dezvoltarea nivelului de competenţe profesionale ale personalului propriu.
2.ProActiv –Program integrat de ocupare pe piaţa muncii din regiunile Nord -Est, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov
Obiectivul general este îmbunătăţirea capacităţii de ocupare şi facilitarea accesului pe piaţa muncii şi în viaţa activă a unui număr de 800 de persoane cu o situaţie dificilă pe piaţa muncii, precum şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, şomerii, inclusiv cei tineri şi vârstnici şi şomerii de lungă durată ( 250 tineri cu vârsta sub 24 de ani). Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se referă la servicii personalizate de integrare pe piaţa muncii: informare şi orientare profesională, consiliere pentru găsirea locului de muncă potrivit, cursuri de formare profesională, mediere pe piaţa muncii, consiliere antreprenorială,12 seminarii interactive, 12 târguri ale locurilor de muncă.
3. Rural InterActiv – Angajat sau antreprenor în mediul rural – Şansa ta de integrare pe piaţa muncii
Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de ocupare şi facilitarea accesului pe piaţa muncii şi în viaţa activă a unui număr de 900 de persoane din mediul rural, din care 200 sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 – 24 ani,  în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă din regiunile Nord Vest, Vest, Centru, Nord Est, Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov.
4. Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate
5. Iniţiative antreprenoriale pentru dezvoltarea mediului rural”
 Obiectivul  proiectului îl reprezinta dezvoltarea initiaţivei şi competentelor a 486 de persoane din mediul rural din regiunea Sud-Muntenia, din care 50 sunt şomeri tineri, iîn vederea creşterii oportunităţilor de ocupare, promovând libera iniţiativă şi activităţile liber profesioniste.
6.Masuri integrate pentru ocuparea şomerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia
7.O şansă în plus pentru tineri!
Proiectul a început la data de 14 martie 2014 şi se va încheia în luna septembrie 2015, desfăşurându- se pe o perioadă de 18 luni. Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 500 persoane fără loc de muncă cu vârsta cuprinsă între 15 -24 ani din judeţul Dâmboviţa.
8.Dezvoltare centru de selecţie şi plasare a forţei de muncă
Obiectivul principal se referă la creşterea capacităţii instituţionale la nivel local şi judeţean prin dezvoltarea unui Centru de selecţie şi plasare a forţei de muncă in Targovişte. Grupul ţintă este format din 500 de persoane. Proiectul se derulează în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015.

AJOFM Dâmboviţa colaborează şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi implementează în calitate de partener proiectul multilateralNoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire şi evaluare pentru tinerii care nu sunt încadraţi pe piaţa forţei de muncă şi nu urmează nici un program educaţional sau de formare), pentru sprijinirea intrării acestora pe piaţa forţei de muncă). Acesta se derulează în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015 şi este finanţat de Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii (Lifelong Learning Programme), în cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Cartel Alfa pichetează sediul Direcţiei de Finanţe

Articolul Urmator

Traian Băsescu acuză pe nedrept! Într-un an jumătate, în România au fost create 200.000 de locuri de muncă

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați