Carpatcement caută 24 de tineri absolvenți de liceu pentru a demara Programul de formare profesională prin ucenicie. Cu sau fără diplomă de Bac, echipa de profesioniști Carpatcement va iniția tinerii începători în toate activitățile necesare sectorului de producție sau mentenanță pentru ca la finalul stagiului să rezulte profesioniști autentici.
Carpatcement angajează 24 de absolvenți de liceu prin Programul de formare profesională prin ucenicie. Toți tinerii doritori de o carieră profesionala în industria cimentului pot trimite o aplicație care să conțină CV și scrisoare de intenție până pe data de 12 octombrie 2014. Absolvenții selectați vor beneficia de programul de formare profesională teoretică și practică în baza unui contract de ucenicie cu o durată de 24 de luni, încheiat in condițiile legii 279/2005.
Cele doua calificări pentru care se organizează programul de ucenicie sunt: operator camera de comandă în fabrica de ciment și lăcătuș-mecanic de întreținere și reparații universale.
Coordonatorii de ucenicie vor fi mentorii din cadrul proiectului. Aceștia sunt angajaţi calificaţi ai Carpatcement, cu o experienţă bogată în ocupaţia lor, care vor îndruma activitatea practica ucenicilor. În planul de activitate al ucenicului vor fi incluse de asemenea ore de instruire teoretică şi practică, al căror obiectiv este de a aprofunda şi dezvolta competenţele profesionale ale tinerilor. La finalul încheierii contractului de ucenicie, toţi participanţii vor susține un examen de absolvire al programului în vederea obținerii certificatului de calificare recunoscut la nivel național, în conformitate cu prevederile legale privind formarea profesională a adulților.
Ambele calificări presupun angajarea a câte 4 ucenici pentru fiecare dintre cele 3 fabrici Carpatcement (Fieni, Tașca și Chișcădaga). Absolvenţii dornici de a participa la acest program nu au nevoie de experienţă profesională anterioară și trebuie să nu dețină deja calificări specifice pentru cele două poziţii.
Carpatcement caută la viitorii colegi:
· Cunoştinţe de bază de matematică;
· Cunoştinţe de bază de chimie anorganică – pentru poziţia de operator de comandă pentru fabrica de ciment;
· Cunoştinţe de bază de fizică-mecanică – pentru poziţia de lăcătuş-mecanic de întreţinere şi reparaţii universale;
· Conştiinciozitate;
· Stabilitate emoţională;
· Deschidere faţă de nou.
Vor face parte din echipa Carpatcement acei ucenici care vor reuși să treacă cu succes de toate cele trei etape ale procesului de selecţie – testarea scrisă a cunoştinţelor teoretice (din domeniile matematică, fizico-mecanică şi chimie anorganică), testarea psihologică şi interviul.
Pentru trimiterea aplicațiilor, datele de contact sunt următoarele:
Fabrica de ciment Chişcădaga
D-na Cristina Petrescu
telefon: 0254 237 000
fax: 0254 237 008
Fabrica de ciment Fieni
D-na Ruxandra Socolescu
telefon: 0245 606 433
fax: 0245 774 091
Fabrica de ciment Taşca
D-na Silvia Alecu
telefon: 0233 254 221
fax: 0233 253 131
Despre Grupul Carpatcement
Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania.HeidelbergCement Group este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 52.000 de angajati in 2.500 de locatii, in peste 40 de tari.
Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. In tara noastra, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative si au ca obiectiv major promovarea unor standarde inalte de calitate.