Actul I – Expoziţiunea
Cu câteva ore înainte de începerea şedinţei extraordinare a Consiliului Local Târgovişte, viceprimarul Cristian Stan a anunţat, în conferinţă de presă, că, întrucât sunt prevăzute cheltuieli exagerate cu Teatrul Municipal şi Clubul Spotiv, consilierii locali PSD nu vor vota bugetul pe 2015.
Actul II- Intriga
Şedinţa a început aproximativ la ora stabilită, fiind prezenţi numai 18 din cei 21 de consilieri. Din start, viceprimarul Cristian Stan a apreciat că nu este normal ca, în condiţiile în care sunt alocate numai 5,4 milioane de lei pentru întreţinerea şi repararea străzilor, Teatrul Municipal şi Clubul Sportiv să primească de aproape trei ori mai mult.
Principalul contraargument al primarului interimar a fost acela că bugetul trebuie musai aprobat până luni, altfel se blochează proiectele europene.
S-a convenit apoi prezentarea şi discutarea bugetului pe capitole.
Actul III – Desfăşurarea acţiunii
Ce a urmat nu a fost o dezbatere ci un exemplu de ineficienţă. Timp de trei ore s-au certat susţinătorii proiectului cu contestatarii, cel mai vocal fiind Cătălin Rădulescu. Drept mostre de bani numai buni de dat pe ochi frumoşi amintim banii de publicitate prevăzuţi in bugetul CSM, banii pentru expertizarea faţadei primăriei, dublarea cheltuielilor cu chiriile la CSM.
Ca dovadă a {dez}interesului, în timp ce colegii săi se contrau de mama focului, Dănuţ Tică şi-a strâns bagajul şi-a plecat.
Actul IV- Punctul culminant
Momentul culminant a fost atins când a venit rândul capitalului privind Poliţia Locală. Marele şef Gheorghe Dinu s-a cam întins şi a cerut o căciulă de bani. Şase miliarde numai pentru trei autoturisme noi. N-a avut nicio problemă să ridice tonul la viceprimarul Stan, moment în care şedinţa a fost suspendată, pentru ca situaţia să nu degenereze. Oricum, atitudinea lui Dinu a fost impardonabilă, cu nimic mai presus decâr a unora din subordonaţii săi, a căror principală trăsătură este bădărănia.
Actul V – Deznodământul
După trei ore de nervi, Stan a anunţat ceea ce ştia toată lumea, adică refuzul consilierilor PSD de a vota proiectul de buget şi a propus constituirea unui grup de lucru, pentru a corecta ce este de corectat.
Proiectul a picat la vot, la fel şi cel de la punctul II pe ordinea de zi. Dacă deznodământul se ştia din vreme, de ce s-a mai făcut atâta circ? Simplu: pentru că sunt unii care au nevoie de publicitate, în eventualitatea că vor avea totuşi loc alegeri anticipate.
PS
Ca o ironie, nu cu mult timp în urmă,tocmai contestatarii de astăzi erau cei care apărau cu înverşunare “interesele“ teatrului municipal şi ale altor instituţii bugetofage,sub umbrela nevoii de cultură din . . . cetate.