Noapte
Zi
11 March 2015
1 min read

Deținuți și reprezentanți ai penitenciarului Găesti, față în față cu elevii târgovișteni

Astăzi, 11 martie a.c, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Dâmbovița au organizat o activitate cu elevi ai ,,Grupului Școlar de Construcții”, Târgoviște. Astfel, tinerii au avut ocazia de a cunoaște două persoane care execută pedepse privative de libertate, încarcerate la Penitenciarul Găești. Aceștia și-au prezentat experiențele de viață, precum și deciziile greșite de a consuma droguri sau de a  comite acte de violență.
,,În primul rând regret și îmi reproșez că părinții mei, familia mea, apropiații mei au fost distruși din cauza unor alegeri luate de mine. Regret că am ajuns la vârsta asta și timpul a trecut. Am o fetiță de 5 ani și nouă luni și simt o mare rușine față de ea. Regret sănătatea mea distrusă, regret și sunt invidios pe oamenii ca dumneavoastră. Îmi pare rău că din cauza unor greșeli și din cauza anturajului am ajuns unde sunt în momentul de față”, a spus Adi, deținut al Penitenciarului Găești.
Proiectul educațional ,,Dincolo de aparențe” a fost încheiat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni, Penitenciarul Găești, Penitenciarul pentru Femei Târgșor și Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și are ca scop principal prevenirea și combaterea violenței în unitățile județene de învățământ.
,,La ora actuală, în România sunt peste 30 000 de deținuți, deci aveți în față doar două exemple din cei 30 000 de oameni care sunt acum separați de familie, de prieteni și sunt acolo din cauza unei hotărâri judecătorești definitive, ca urmare a unei infracțiuni. Și copiii care au împlinit vârsta de 14 ani pot fi condamnați pentru fapte penale și pot fi internați în centre educative. Sunteți la vârsta în care grupul marginal vă poate influența fantastic de mult evoluția vieții “, a declarat Adrian Vulpescu, comisar-șef al Penitenciarului Găești.
Acțiunea de astăzi a fost încă un pas în prevenirea și combaterea violenţei în rândul tinerilor, prin sensibilizarea acestora asupra comportamentelor adoptate atunci când se confruntă cu acte de violenţă și delincvenţă juvenilă.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

După ce a accidentat mortal un barbat, vinovatul a fugit de la fața locului

Articolul Urmator

Centura Municipiului Târgoviște, un alt eșec al administrației Boriga! Gradul de execuție al lucrărilor este de 0%

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele