Noapte
Zi
3 April 2015
1 min read

Compania de Apă politizată până în măduva oaselor! Dezastrul continuă cu Răcari!

Subiectul Compania de Apă  Târgoviște îl cunoaștem cu toții, mai ales din ultima perioadă, când, în presă au apărut foarte multe lucruri despre ceea ce se petrece în interiorul instituției. De această dată, ne referim strict la situația de la Răcari. Exista suspiciunea că apa ar fi fost infestată cu fecale, motiv pentru care furnizarea acesteia în zona blocurilor a fost oprită. Nu ne-ar fi mirat, ținând cont că, inclusiv acum câteva săptămâni, un lucru asemănător s-a petrecut la Găești. Pentru a lămuri lucrurile, DSP Dâmbovița a transmis un comunicat de presă în care explică neconformitățile identificate:
,,Referitor la situația aparută în localitatea Răcari, cu privire la neconformitățile identificate în ultimele zile la calitatea apei potabile furnizată consumatorilor orașului, facem urmatoarele precizări:
Probele de apa recoltate în datele de 30-31.03. 2015 și 1 și 2.04 2015 sunt neconforme  la parametrul clor rezidual liber în mai multe puncte de recoltare de pe raza localității Răcari, motiv pentru care suspicionăm fie că sursa conține o concentrație mare de substanțe de origine naturală care consuma clorul, fie procesul de dezinfecție prin clorinare nu este efectuat corespunzator.
În zonă există o situație specială în sensul că patru blocuri de locuințe au subsolurile inundate  cu ape fecaloid-menajere datorită defecțiunilor instalațiilor sanitare și nevidanjării fosei septice, în situația în care stația de epurare nu a funcționat niciodată. Din subsoluri apele uzate se deversează în rigolele stradale și pe domeniul public  constituind un risc foarte mare pentru sănătatea publică.
Deoarece conductele de apă traversează aceste subsoluri, Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, a decis întreruperea apei pentru evitarea oricărui risc pentru consumatori, măsură cu care instituția noastră a fost de acord. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a solicitat convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență pentru analizarea acestei situații, fiind vorba despre 80 de familii, majoritatea cu probleme sociale.
Cu ocazia celor 3 controale efectuate de inspectorii sanitari la fața locului, au fost recoltate și probe de apă de la ieșire stație, de la consumatorii din zona blocurilor și din alte zone ale orașului.
Menționăm că întreruperea furnizarii apei s-a facut numai pentru zona blocurilor, unde s-au asigurat ca și surse alternative de alimentare cu apă trei cismele stradale. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, va supraveghea epidemiologic zona prin rețeaua de medicină de familie.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Jandarmeria Română – de 165 de ani pentru România

Articolul Urmator

AȘA DA!

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

RĂCARI: Mâine, se întrerupe apa potabilă pentru igienizarea rezervorului

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița informează că se va întrerupe furnizarea

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar