Noapte
Zi
8 April 2015
1 min read

Noi provocări pregătite elevilor de polițiști, în cadrul programului ,,Școala altfel”

Programul “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, intrat în vigoare în 2012, le oferă ocazia elevilor şi anul acesta, în perioada 6-10 aprilie, să viziteze instituţii publice şi să cunoască activitatea angajaţilor acestora. Și Poliția din județul Dâmbovița s-a aliniat inițiativei Ministerului Educației Naționale. Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa au organizat întâlniri interactive cu elevii, scopul activităţilor fiind prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi reducerea gradului de victimizare al minorilor. Cu această ocazie, au fost prezentate prevederi legislative, exemple din cazuistica poliţiei şi o serie de recomandări antivictimale şi antiinfracţionale.
De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Resurse Umane şi un elev de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au promovat, în rândul liceenilor, profesia de poliţist, modalităţile de selecţie, recrutare şi oferta educaţională a unităţilor de învăţământ specializate – Şcolile de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie „A. I. Cuza” Bucureşti.
O altă activitate înscrisă în acest program a fost „ Job Shadow day”, prin intermediul căreia liceenii au avut posibilitatea de a cunoaşte îndeaproape activitatea zilnică, desfăşurată de poliţişti, în spiritul legii şi slujba cetăţenilor, stând în umbra unui poliţist. Elevii s-au familiarizat cu modul în care se efectuează semnalul de oprire a unui autovehicul de către poliţişti rutieri, legitimarea unei persoane, au patrulat şi au distribuit cetăţenilor materiale informative. La terminarea „programului de lucru”, aceştia au primit diplome şi felicitări din partea poliţiei dâmboviţene.
Totodată, peste 300 de preşcolari şi școlari au primit de la poliţiştii rutieri şi de ordine publică informaţii privind regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, în special a celor care îi privesc pe pietoni.
De asemenea, în primele zile ale Săptămânii „Școala Altfel”, peste 200 de preşcolari şi elevi au trecut pragul Muzeului Poliţiei Române, din Târgovişte. Aici, copiii au vizitat expoziţia de uniforme pe care poliţiştii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului și s-au arătat interesați de  tehnică folosită de aceştia de la începuturile activităţii de poliţie şi până în prezent.
Programul nu s-a încheiat încă și vor urma alte și alte activități educative, care să-i atragă pe copii și tineri, și care să le prezinte o altă față a Poliției Române.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Peste 400 de elevi dâmbovițeni, jandarmi pentru o zi!

Articolul Urmator

Târgovişte: Calea Luminii, eveniment unic în România

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

Târgoviștea, locul I pe țară la atragerea de fonduri europene, la nivel de municipii

Potrivit unui raport al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Târgoviștea

Daniel Cristian Stan susținut de peste 30.000 de târgovișteni pentru încă un mandat de primar

În această după amiază, social democratul Daniel Cristian Stan și-a