Noapte
Zi
11 May 2015
2 mins read

Ionuț Săvoiu, părere diametral opusă cu Adrian Țuțuianu!

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, 6 mai a.c., cu 278 voturi pentru, 22 împotrivă şi 14 abţineri, proiectul de lege privind alegerile locale, ce stabilește că preşedinţii Consiliilor Judeţene(CJ) vor fi aleşi indirect, prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă, iar primarii vor fi aleşi într-un singur tur.
Modificarea esenţială se va face pentru preşedinţii de Consilii Judeţene, care vor fi aleşi pe baza votului indirect, din rândul consilierilor judeţeni. Din 2008, şefii de CJ au fost aleşi uninominal, într-un singur tur de scrutin.
Întrebat fiind ce părare are despre această nouă lege, deputatul PSD, Ionuț Săvoiu, a susținut că este de acord cu noul sistem, pentru că se bazează pe negociere, dezvoltare și echilibru, iar până acum, uninominalul nu prea a adus exemple bune în politica românească.
,, Eu consider că este bine. Uninominalul( n.r.votul direct al cetățenilor) nu știu dacă a adus exemple bune pentru politica românească. Eu cred că noua lege lasă loc pentru negociere, pentru stabilirea unor majorități la nivel județean, care să introducă un nou climat de dezvoltare pentru respectivele comunități. PSD este o organizație democratică și este firesc să existe diverse puncte de vedere. Eu, așa cum am spus-o de nenumărate ori foarte clar, mă situez pe poziția susținerii acestei idei și se pare că foarte mulți colegi din PSD, atâta timp cât s-a promovat această inițiativă, consideră pozitivă o astfel de modificare. Eu vă spun: după două mandate de uninominal la președinție de CJ, PSD nu cred că a avut o experiență foarte bună. Societatea românească are nevoie de o dezbatere a principalelor teme și de un consens pe temele importante, indiferent că este vorba de nivel național sau județean. O atitudine exclusivistă și de spirit gregar nu este favorabilă dezvoltării unei societăți normale, în Europa de azi. Eu cred că este nevoie de echilibru. Nu trebuie să înțelegem că pe uninominal decide numai organizația locală, iar dacă este vorba de alegere pe listă și din rândul consilierilor județeni, decide centrul”, a declarat Săvoiu.
De cealaltă parte, Adrian Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița nu este în asentimentul colegului său de partid. În cadrul unei conferințe de presă, Țuțuianu a subliniat faptul că ideea renunțării la votul uninominal în ceea ce privește alegerea președinților de Consilii Județene nu este una tocmai corectă, iar el nu este de acord cu ea. Declarația trădează cumva teama liderului de a nu mai fi mai marele județului pentru încă patru ani?

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

PNL Dâmbovița condamnă reuniunea secretă a PSD-ului!

Articolul Urmator

Ion Untărescu este noul viceprimar al orașului Găești

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

STS, sprijin 24 din 24 de ore pentru desfășurarea alegerilor din 9 iunie

Centrul de suport tehnic al STS este pregătit să acorde

IPJ DÂMBOVIȚA: Măsuri de siguranță pentru desfășurarea în siguranță a procesului electoral de mâine, 09 iunie

Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Dâmbovița sunt pregătiți