Breaking News

DISPUTĂ! PNL-iștii, un fel de Gică Contra la sedința de Consiliu Județean

Iun 25, 2015
Asocierea Consiliului Județean Dâmbovița cu unitățile administrativ teritoriale, pe 2015, în vederea realizării unor lucrări de infrastructură rutieră, a stârnit indignarea PNL-iștilor, la ședința ordinară de Consiliu Județean, din 24 iunie a.c. Este vorba de o cofinanțare de proiecte, cu o contribuție de 50% fiecare, CJD-consiliile locale. Consilierii PNL s-au împotrivit proiectului și au refuzat votarea acestuia, pe motiv că finanțarea CJD este favorabilă anumitor localități, pentru care se găsește finanțare, iar pentru altele nu.
,, Noi n-o să votăm asocierea, pentru că știm că au fost localități, de pe timpul mandatului nostru, care au fost private de asocieri. Vrem date concrete și să știm dacă nu se întâmplă acest lucru și acum. Știm că dumneavoastră găsiți finanțare doar pentru unele primării. Vrem să ne puneți la dispoziție documente care să reflecte realitatea”, a declarat consilierul PNL, Jean Popescu, portavoce pentru întreg grupul liberal.
Președintele Consiliului Județean a declarat că parteneriatul nu a ținut niciodată cont de culoarea partidului politic al primarilor, ci au fost aprobate plățile conform contractelor, unde fiecare și-a depus propria cotă de finanțare.
,, Toate asocierile s-au făcut pe aceleași criterii 50% cu 50%. Nu a primit finanțare nicio unitate administrativ teritorială care nu și-a pus propria cotă de finanțare. CJD a pus mai puțin decât ele, de regulă, pentru că nu a avut suficiente resurse. Nu am refuzat pe absolut nimeni. Nu am împărțit județul în roșii, galbeni, portocalii, verzi, mov și ce culori mai are spectrul politic românesc. Am decontat și am aprobat plățile pe măsură ce lucrările s-au făcut și documentele au fost verificate pentru toată lumea”, a susținut Adrian Țuțuianu.
Nu degeaba consilierii PNL s-au împotrivit în unanimitate proiectului, pentru că au văzut subiectivism și favoritisme pentru anumite localități. Nu iese niciodată fum fără foc, iar reacția lor nu este chiar lipsită de justificare și nu reprezintă doar opoziție formală. (Nicoleta Sima)
Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , , ,