Noapte
Zi
2 July 2015
1 min read

Fermierii din Dâmbovița vor primi bani pentru culturile calamitate în 2014

1204 fermieri dâmbovițeni vor primi 2.807.183 lei de la Guvern, ajutoare de minimis, acordate conform HG 293/2015, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, manifestate în perioada ianuarie-august 2014, în agricultură, în sectorul vegetal. Sumele vin în sprijinul acoperirii pagubelor resimțite din plin de agricutori, anul trecut, când, la nivelul județului Dâmbovița, 5351,97 de hectare de teren cultivat, din 18 localități, au fost afectate. Localitățile beneficiare sunt: Dobra, Finta, Lungulețu, Băleni, Malu cu Flori, Pietrari, Răscăieți, Morteni, Lucieni, Petrești, Crângurile, Văleni Dâmbovița, Dărmănești, Uliești, Vișina, Voinești, Hulubești, Gura Șuții.
,,Sumele sunt substanţiale. Sunt societăţi comerciale care iau până la 600 de milioane. Pentru a obţine aceşti bani, s-au făcut nişte eforturi şi din partea Consiliului Judeţean, şi a Prefecturii. A trebuit să convingem oamenii din minister că oamenii chiar au nevoie de aceşti bani, pentru a-şi relua circuitul de producţie sau cel puţin pentru a compensa cheltuielile făcute şi, ca atare, în urma eforturilor comune, s-a ajuns la acest rezultat pozitiv. Pe 3 iulie cel târziu, banii vor ajunge în contul oamenilor care au solicitat aceşti bani”, a declarat Dragomir Melucă, director Direcţia Agricolă Dâmboviţa.
Și în acest an putem vorbi de culturi calamitate, din cauza  fenomenelor de îngheţ, zăpadă, ploi torenţiale, grindină, manifestate. Pentru 2015, nu se știe însă dacă fermierii vor fi despăgubiți, dar, preventiv, conducerea Direcției Agricole le-a transmis potențialilor beneficiari să respecte procedurile necesare, pentru a putea beneficia de despăgubiri, după caz. (Nicoleta Sima)

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Viceprimarul de la Răcari, exclus din PNL Dâmboviţa

Articolul Urmator

Director nou la Seminarul Teologic din Târgoviște! VEZI AICI CINE ESTE!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați