Breaking News

Se construiește catedrală și la Găești. Primarul estimează că lăcașul de cult va fi gata anul viitorul

Iul 28, 2015

Construirea unei catedrale la Găești s-a dovedit a fi viabilă, și nu o exaltație de moment, un zvon sau un simplu mit. Povestea e de vreo trei ani, când, în 2012, Consiliul Local Găești a a dat în folosință gratuită terenul dintre Hotelul Horoscop și CEC pentru construirea unei catedrale și tot el a alocat până în prezent nici mai mult, nici mai puțin de 7-8 miliarde de lei vechi pentru ridicarea edificiului. Lucrarea a prins acum consistență și primarul Grigore Gheorghe speră ca anul viitorul proiectul să fie finalizat.
,, Lucrarea este începută, a prins consistență și se înalță. Poziția, criticată de unii, nu este un impediment. Important e că este la stradă și este vizibilă. Oamenii sunt în asentimentul acestui proiect. Preponderent, suntem un popor ortodox și suntem înclinați spre credință. Eu zic că acest lăcaș este un lucru foarte bun și, la cum se lucrează, dacă vor menține acest ritm, cred că anul viitor îi tăiem panglica”, a declarat primarul interimar al orașului Găești.
Pentru că majoritatea problemelor edilitare, ce țin de infrastructură, canalizare, confort, curățenie, reabilitare spital orășenesc, reabilitare Colegiu Național ,, Vladimir Streinu”, s-au rezolvat sau sunt în grafic și sub control, construirea unei catedrale vine ca o încununare a realizărilor și sporește atractivitatea orașului și mândria localnicilor. Până la urmă, e un privilegiu pentru Găești să aibă o catedrală. (Nicoleta Sima)

Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , ,