Noapte
Zi
13 August 2015
1 min read

CONTROALE ITM, ÎN DÂMBOVIȚA! Munca la negru, amenzi de 120.000 de lei!

În cursul lunii iulie 2015, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat, în domeniul relaţiilor de muncă, 78 de controale.
21 de angajatori au fost sancţionaţi, aplicându-se amenzi în valoare de 138.000 de lei.
În urma verificării cazurilor de muncă nedeclarată, au fost identificate 12 persoane, muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă pentru 7 angajatori din domeniile: comerţ, construcţii, restaurante, la acestea din urmă controalele efectuându-se pe timpul nopţii. Pentru munca la negru, s-au aplicat amenzi în valoare de 120.000 de lei.
Tot în luna iulie, a fost organizată campania privind verificarea respectării prevederilor legale referitoare la timpul de lucru şi de odihnă. S-au constatat unele neconformităţi în domeniile comerţ, transporturi, confecţii textile pentru care s-au dispus următoarele măsuri: transformarea contractelor de muncă cu fracţiune de normă în contracte cu normă întreagă (conform activităţii prestate), păstrarea evidenţei timpului normal de lucru, a orelor suplimentare şi a celor de noapte, înmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 1500 de lei.
În perioadele caniculare, I.T.M. Dâmboviţa a verificat modul în care angajatorii asigură condiţiile de muncă adecvate prevăzute de O.G. 99/2000, în special în domeniile construcţii, transporturi, panificaţie, agricultură. S-a constatat faptul că, în general, angajatorii erau preocupaţi de crearea condiţiilor optime de muncă ale salariaţilor, iar în unităţile cu mai puţin interes pentru aceştia s-au dispus următoarele măsuri: asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, asigurarea apei minerale în cantităţi corespunzătoare, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus în locuri umbrite. Aceste unităţi au fost sancţionate cu „avertisment”.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Complexul turistic de natație al Municipiului Târgoviște prinde contur

Articolul Urmator

Atenție la un personaj politic atipic!

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

  10 programe de formare profesională vor începe în luna iulie la AJOFM Dâmbovița

În luna iulie, 140 de persoane înscrise în baza de

(VIDEO) Percheziții în Târgoviște! Doi bărbați și o femeie sunt acuzați de proxenetism! 

În această dimineață, 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului