Breaking News

Inspectoratul Școlar Județan Dâmbovița are în plan înființarea unui Centru Județean de Excelență în Educație

Aug 19, 2015
La inițiativa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Dâmbovița va avea un Centru Județean de Excelență în Educație. În acest sens, conducerea inspectoratului a depus solicitările necesare atât la Primăria Municipiului Târgoviște, cât şi la Ministerul Educaţiei.
Centrul va funcţiona ca o instituţie cu personalitate juridică, iar profesorii vor fi plătiţi pentru pregătirea oferită elevilor.
De asemenea, centrul de excelenţă va fi finanţat de la bugetul de stat, prin minister, și conducerea inspectoratului estimează că va fi înfiinţat chiar în această toamnă, în funcţie de cât de repede vor fi aprobate cererile de Primăria Târgovişte şi Ministerul Educaţiei.
,,Deja am depus cererile şi acum mergem cu nota de fundamentare către primăria noastră, vizând depistarea celor mai performanţi, talentaţi elevi din municipiu, deocamdată, dar apoi şi din judeţ şi aducerea lor către acest centru de excelenţă, pentru o pregătire suplimentară, astfel încât toţi elevii capabili de performanţă să poată beneficia de pregătire suplimentară, în cadrul unor şcoli performante din municipiul Târgovişte” a declarat Gabriela Istrate, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Dâmboviţa.
,,Elevii capabili de performanţă sunt oricum pregătiţi suplimentar de către profesorii lor, numai că ei nu pot fi plătiţi, însă cadrul legal permite înfiinţarea unui centru de excelenţă cu personalitate juridică, cu tot ce trebuie, nu neapărat într-o clădire proprie. Poate funcţiona într-o şcoală sau în mai multe spaţii. Astfel de exemple există deja. La Prahova deja funcţionează. Încercăm să preluăm şi noi, dar depinde de şi de rezultatul solicitărilor noastre la Ministerul Educaţiei” a declarat Sorin Ion, inspector şcolar general IŞJ Dâmboviţa. (Nicoleta Sima)
Flash, Stirea Zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , , , , , , ,