Noapte
Zi
25 August 2015
1 min read

Ionuț Bănică (Garda de Mediu Dâmbovița): Solicităm o responsabilizare a primăriilor privind legislația protecției mediului

În multe localități din județul Dâmbovița, există fenomenul potrivit căruia localnicii deversează dejecțiile în sanț, pentru că nu au fose septice și canalizare. Garda de Mediu Dâmbovița are cunoștință de acest aspect și legea se aplică și aici, dovadă fiind controalele tot mai dese la unitățile administrativ-teritoriale și sancțiunile destul de aspre, aplicate în cursul acestui an. Conducerea instituției abilitate de control le-a solicitat primarilor implicare și responsabilitate maximă, în toate dialogurile inițiate în momentul inspecției.
Direcțiunea a tras un semnal de alarmă asupra acestei situații, generatoare de probleme și cu efecte negative asupra tuturor cetățenilor. Comisarul șef Ionuț Bănică, șeful Gărzii de Mediu Dâmbovița, a făcut un apel către primării și cetățeni să fie mai responsabili cu mediul înconjurător, pentru că fiecare dintre noi are un rol hotărâtor în conservarea sau vătămarea mediului.Valoarea amenzilor nu este de neglijat, pentru că, odată surprinse asemenea evenimente, comisarii aplică sancțiuni cuprinse între 5 000 și 20 000 de lei.
O altă problemă o constituie existența deșeurilor pe albiile râurilor din județ, care pun în pericol sănătatea oamenilor. Începând cu luna martie a.c., s-a demarat un control comun cu participarea reprezentanților Prefecturii județului Dâmbovița, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în urma căruia au fost identificate 185 de locații cu depozite de gunoi necontrolat, provenite din gospodăriile cetățenilor. Din toate gunoaiele, 75% au provenit din activitățile de construcții și demolări. Primăriile au primit sarcina ca să respecte curățenia pe albiile minore.
Așadar, starea generală a județului Dâmbovița, din punctul de vedere al protecției mediului, nu este chiar atât de însorită, pe cât se crede și așteaptă. Dovadă sunt exemplele de mai sus, dar și ceea ce se observă cu ochiul liber pe teren: o debandadă totală și multă mizerie. Totul de vede frumos de sus, nu când mergi în vizită prin județ sau în inspecție. Morală s-ar putea face mult mai multă, dar nădăjduim că, printr-o implicare mai mare a autorităților și o responsabilizare a masei, toți ne-am bucura de un mediu curat. (Nicoleta Sima)

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

E OFICIAL! De la 1 septembrie, cardul național de sănătate devine unicul instrument de validare a serviciilor medicale

Articolul Urmator

Află aici cum poți să verifici de acasă dacă ți s-a emis cardul de sănătate!

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

  10 programe de formare profesională vor începe în luna iulie la AJOFM Dâmbovița

În luna iulie, 140 de persoane înscrise în baza de

(VIDEO) Percheziții în Târgoviște! Doi bărbați și o femeie sunt acuzați de proxenetism! 

În această dimineață, 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului