Noapte
Zi
28 October 2015
1 min read

Votul prin corespondență se va aplica doar la alegerile parlamentare

Marți, 27 octobrie a.c., la propunerea PSD, Comisia de Cod Electoral, a decis ca votul prin corespondență să se aplice doar în cazul alegerilor parlamentare din toamna anului viitor.
Raportul privind acest proiect de lege a fost adoptat de comisia de specialitate cu 14 voturi “pentru” și unul împotrivă, urmând ca astăzi să intre în dezbatere în plenul Camerei Deputaților.
Inițial, votul prin corespondență se dorea să fie aplicat pentru alegerile prezidențiale și europarlamentare, însă președintele comisiei, Gabriel Vlase (PSD), a propus să se aplice doar pentru parlamentare.
“Pentru prezindenţiale sunt nişte particularităţi şi mai avem până în 2019, este un proiect pilot, până atunci vedem ce se întâmplă. Nu este că nu vrem să facem, dar am considerat că vrem să vedem ce se întâmplă în toamna lui 2016, când votul prin corespondenţă va fi aplicat la parlamentare”, a motivat Vlase.
Comisia a mai decis  eliminarea posibilității înscrierii online în registrul electoral, interzicerea divulgării secretului votului, cât și interzicerea votului de în numele altei persoane, lucru ce va fi sancționat conform legii  penale.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

După ce a produs un accident de circulație, a părăsit locul faptei

Articolul Urmator

Proiectul “Complexul Turistic de Natație”, din Târgoviște, se apropie de final

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

Încă o pierdere pentru PNL Dâmbovița! Primarul de la Lungulețu a trecut în tabăra PSD

Încă un primar liberal pleacă spre Partidul Social Democrat organizația

PSD: România nu este trambulina mesajelor antieuropene și proruse ale premierului Viktor Orban

„Întinde-te doar cât îți permite pătura”, spune un proverb de