Noapte
Zi
11 November 2015
1 min read

Întâlniri la nivelul județului pentru reconfigurarea planului de management al Parcului Natural Bucegi

În ceea ce privește reconfigurarea planului de management al Parcului Natural Bucegi, în ultima vreme au avut loc mai multe întâlniri, organizate de Administrația parcului și Consiliul Județean Dâmbovița, la care au fost invitați proprietarii de terenuri din zonă și ai locațiilor turistice, reprezentanți ai unor ONG-uri care au ca domenii de activitate fie promovarea turismului fie protejarea mediului, reprezentanți ai Direcției Silvice Dâmbovița, Agenției pentru Protecția Mediului, primari din zonă și parlamentari ai județului.
“Interesul Consiliului Județean este ca aceată zonă să se dezvolte frumos, este o prioritate pentru următorii zece ani, nu se pot face lucrurile într-un singur mandat pentru că nu sunt posibilități materiale”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.
În urma discuției de marți, s-au convenit mai multe lucruri, unul dintre ele fiind ca traseele variantelor celor două drumuri care fac legătura între județele Dâmbovița și Brașov, Trascarpatica-Bolboci-Padina-Moieciu și Bolboci-Malu cu Flori-Moieciu, și zona grupului statuar din perimetrul Dichiu, să fie cuprinse în zona de dezvoltare durabilă.
Parcul Natural Bucegi a fost structurat în patru zone distincte, după cum urmează: o zonă de protecție strictă ( unde nu se poate face niciun fel de intervenții, o zonă sălbatică), o zonă de protejare integrală (unde se află cele mai valoroase obiecte de patrimoniu natural), o zonă de management durabil ( unde biodiversitatea permite utilizarea rațională a resurselor naturale, precum și diferite activități de protejare a mediului) și o zonă de dezvoltare durabilă a activităților umane.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ceremonie comemorare Sublocotenent (pm) Marcu Aurel (GALERIE FOTO)

Articolul Urmator

Amendamentul PSD privind majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor, a fost adoptat

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

Celebrul naist Gheorghe Zamfir, cetățean de onoare al județului Dâmbovița

Astăzi, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost gazda Ședinței

TÂRGOVIȘTE: Competiții sportive, de 1 Iunie, la Complexul de Natație și Stadionul Eugen Popescu

Eveniment de tradiție la Complexul Turistic de Natație. Astăzi, iubitori