Noapte
Zi
4 November 2015
1 min read

Primăria Târgoviște dorește anveloparea blocurilor pe fonduri europene

Proiectul pe care Primăria Târgoviște dorește să îl implementeze în municipiu, anveloparea blocurilor, face parte din “Programul Operațional Regional 2014-2020”, axa prioritară 3, sprijinirea tranziției către economie cu emisii scăzute de carbon.
Lucrările ce se pot executa în cadrul acestui program sunt: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, planșee sub și peste subsol, etc), surse de energie alternativă pe resurse regenerabile, înlocuirea resurselor de iluminat cu surse ecologice și de o durată mai mare de utilizare în timp, înlocuirea de lifturi, înlocuirea istalațiilor electrice de pe scările blocurilor, etc.
 Pentru cererea de finanțare valoare minimă elegibilă este de 100.000 de euro, iar cea maximă de cinci milione de euro, iar ratele de cofinanțare aplicate vor fi susținute 60% din fonduri europene și bugetul de stat și 40% de la primăria municipiului Târgoviște. Administrația locală va asigura suportul financiar aferent proiectelor ce conțin cererea de finanțare, urmând să recupereze, pe baza unei cereri de rambursare, componenta europeană de finanțare și cota parte ce revine fiecărei asociații de proprietari, din valoare proiectului respectiv.
Programul are în vedere reabilitarea blocurilor construite între anii 1950-1990.
“Aceasta este o oportunitate pe care minicipiul Târgoviște nu poate și nu trebuie să o rateze, de aceea, începând de azi, primăria va începe o sesiune de comunicare publică pe acest subiect, menită să asigure o informare corectă, completă și oportună pentru locuitorii Târgoviștei. Sunt condiții foarte avantajoase pentru realizarea reabilitării, mult mai bune decât cele din programul Guvernului de reabilitare termică. Trebuie o corelare foarte bună între administrația locală, asociațiile de proprietari și cetățenii care doresc să beneficieze de aceasta reabilitare termică”, a declarat primarul interimar, Cristi Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Vești bune pentru locuitorii comunei Cândești

Articolul Urmator

Înaltpreasfințitul Nifon, vizită la protoieriile din județ

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Performanța în educație, premiată de primăria Târgoviște

Astăzi, Cinematograful Independența a fost gazda evenimentului ”Gala Performanței în

Târgoviștea, locul I pe țară la atragerea de fonduri europene, la nivel de municipii

Potrivit unui raport al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Târgoviștea