Noapte
Zi
21 June 2016
1 min read

A început solstițiul de vară

În această zi, marți, 21 iunie a.c., începe solstițiul de vara, moment în care, în acest an, se va întâmpla un eveniment astronomic rar, după 50 de ani, cea mai lungă zi din an va coincide cu luna plină, cunoscută sub denumirea de ”Luna Căpșună”.

Această denumire a fost dată de triburile din America de Nord care, potrivit credințelor lor, reprezintă începutul sezonului de culegere a căpșunilor.

Pasionații de astronomie vor putea admira în această seară, cum, pe măsură ce soarele va dispărea în spatele liniei orizontului, va apărea luna plină.

Solstițiul reprezintă cele două momente ale anului când soarele se afla la cea mai mare sau la cea mai mică înălțime față de Ecuator. Pământul executa atât o mișcare anuala de revoluție în jurul Soarelui, cat și o mișcare diurna de rotație în jurul axei polilor tereștri. Axa polilor Pământului nu este constant perpendiculara pe planul orbitei Pământului. Datorită acestui fenomen, cele 2 emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor și a nopților, precum și succesiunea anotimpurilor.

După momentul solstițiului de vara, durata zilei începe să scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. În emisfera sudică a Pământului, fenomenul se derulează în sens invers.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Informare meteo de caniculă și disconfort termic accentuat

Articolul Urmator

Consilierii și-au primit certificatele care le atesta calitatea de aleși ai județului Dâmbovița (FOTO)

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele