Noapte
Zi
19 August 2016
3 mins read

PNL ATAC LA BAIONETĂ!
Compania de Apă întinsă ca o bucată de slănină de câinii politici!

În decursul timpului, nu de puține ori, s-au semnalat gravele probleme cu care se confruntă Compania de Apă Târgoviște, cu incompetența și nepăsarea cu care își tratează consumatorii prin livrarea de apă infestată sau furturile de apă, cu neregulile care se întâmplă la ordinea zilei, contracte atribuite cu dedicație, angajări pe pile sau pe criterii politice, directori și manageri care nu au făcut altceva decât să încălzească niște scaune și la sfârșit de lună să încaseze salarii frumușele. Într-un cuvânt un haos total, din toate punctele de vedere, pe care nimeni nu și-l asumă.
Se știe prea bine că societatea mai sus menționată a fost, este și va fi vaca de muls pentru clica politică ce conduce județul, indiferent de culoare sa politică, că butoanele conducerii sunt învârtite doar pentru interesul unora.
În acest sens, în conferința de presă de joi, 18 august a.c., Cezar Preda, președintele PNL Dâmbovița, a atras semnale de alarmă, criticând dur managementul defectuos al Companiei de Apă. Acesta acuză PSD-ul și implicit conducerea Consiliului Județean Dâmbovița că dorește cu orice preț să politizeze și să monopolizeze societatea.
Preda a făcut referire în mod special la ceea ce se întâmplă în prezent, și anume la faptul că reprezentanții CJD doresc majorarea capitatului social al societății, obligându-i, într-un fel sau altul, pe primarii din județ, să participe cu o cotă parte. În acest sens, primăriile, printr-o hotărâre de consiliul local, trebuie să dea câte 300.000 lei (trei miliarde de lei vechi). Nu toți își permit această sumă, însă nimeni nu prea îndrăznește să vocifereze în fața șerifului.
Acum întrebăm și noi, ca cetățeni de rând, dar mai ales ca cetățeni care plătesc un preț mult prea mare pentru apă, dacă primarii vin cu acest aport de capital social, banii din fondurile europene care sunt accesați de Compania de Apă pentru proiecte, unde se duc??? Pentru ce sunt folosiți??? Sau mai bine spus, în buzunarele cui ajung???
“S-a început o acțiune fără precedent, aceea de majorare de capital social al acestei societăți, spoilând la ora actuală, după ce localitățile și-au aprobat bugetele la începutul anului, toate localitățile care fac parte din acest ADI al Companiei de Apă. Sunt obligate și trebuie să decidă, prin hotărâre de Consiliu Local, să participe la o majorare de capital social pe care nu o explică nimeni.
Situația foarte proastă a managementului companiei se vede cu ochiul liber, ea nu poate fi salvată prin acest artificiu pe care încearcă să-l facă conducerea Consiliului Județean și diriguitorii Companiei de Apă. Este un subiect care îmbracă foarte multe valențe de abuz în serviciu și de decizii politice pentru obținerea de foloase nepatrimoniale, în sensul că se dorește schimbarea acționariatului în ceea ce înseamnă procente. Suntem foarte curioși dacă municipiul Târgoviște participă la această majorare de capital pentru a-și păstra procentele inițiale, ceea ce înseamnă că se va încerca un transfer de majorare de capital social către o echipă politică.
PNL propune două soluții: ori externalizarea managementului acestei societăți ori includerea ei într-o altă companie de apă din România.
Asta a fost o soluție a noastră ( includerea într-o altă companie din țară) de a ieși dintr-o eroare de management foarte gravă, pentru că acolo e o problemă de management, acolo este o intervenție politică foarte agresivă care a dus-o în situația aceasta.
E aproape de insolvență, o unitate care își majorează capitalul social nu poate avea altă…
E clar că intenția echipei politice PSD este de a pune mâna pe această companie care deja a beneficiat de un împrumut de aproape 200 de milioane de euro, intră acum pe al doilea împrumut de 180 de milioane de euro, bani care, în mintea lor, ar putea să facă altceva cu ei, decât să avem o dezvoltate normală pentru județ.”, a declarat Cezar Preda.
Pesemne, domnul Preda, fiind nou în Târgoviște, nu știe sau nu i s-a spus că deja PSD-ul controlează Compania de Apă, sau că acest gen de discurs l-am mai auzit și nu rezolvă cu nimic situația societății.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

PNL Dâmbovița își schimbă președinții în mai multe organizații teritoriale!

Articolul Urmator

Radu Popa, omul lui Vanghelie, șef la PMP

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați