Noapte
Zi
31 January 2017
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Modificări în rețeaua școlară
Liceul Auto se mută la Liceul Tehnologic “Nicolae Mihăescu”

Luni 30 ianuarie a.c., în ședința Consiliului Local Municipal Târgoviște, consilierii au aprobat punctul 14 de pe ordinea de zi, proiect ce făcea referire la modificarea structurii școlare de pe raza municipiului pentru anul școlar 2017-2018.
În urma aceste acțiuni Liceul Tehnologic Nicolae Mihăescu va fuziona, prin absorbție cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. Adică, întreaga activitatea a liceului Auto se va muta la Liceul Mihăescu.
“Vă propunem fuziunea prin absorbtie a Liceului Tehnologic “Nicolae Mihăescu” de către Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Mr. Scarlat Lăzureanu” întrucăt acesta din urmă îşi desfăşoară activitatea într-un local impropriu, iar Liceului Tehnologic “Nicolae Mihăescu” funcţionează la limita minimă a populatiei şcolare, cifra de şcolarizare fiind atinsă cu invătământul seral şi şcolile de maiştrii, baza materială aferentă Liceului Tehnologic “Nicolae Mihăescu” putând să sustină in condiţii optime procesul de invăţământ a noului Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Mr. Scarlat Lăzureanu”, care va absorbi şi clasele şi profilurile fostului Liceu Tehnologic “Nicolae Mihăescu”. Liceul Tehnologic “Nicolac Mihăescu” deţine o bază materială generoasă care asigură desfăşurarea atât a procesului educativ-instructiv cât şi a celorlalte activităţi complementare.
 În locatia din strada I.E. Florescu, baza materială a acestei unităţi de invăţămănt este amplasată pe o suprafată de 2,2 ha (22. 000 de metri pătrati) şi este compusă din: un corp de clădire cu 24 de săli de clasă şi 5 laboratoare; o cantină cu capacitate de până la 200 de locuri pe serie; – o sală de sport; – terenuri de sport; – un corp cămin; – un corp clădire cu cinci ateliere. În toată aceaastă locatie, bine intreţinută şi aflată in stare de functionare, cu exceptia corpului cu destinaţia de cămin care nu beneficiază de incălzire. La forma de zi îşi desfăşoară activitatea doar 4 clase, câte una pentru fiecare an de studiu, iar ca o contraperformanţă, în vara şi toamna anului 2016, nici un elev nu a optat pentru vreuna din specializările oferite de acest liceu, astfel că ratiunea pentru care există este desfiintată de această realitate. Liceul este menţinut în viată de forma de invătărnânt seral şi profesional, formă la care își desfășoară activitatea 11 clase după-amiaza.
Versus această bază materială pc care v-am prezentat-o, avem Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Mr. Scarlat Lăzureanu”, unde cei 388 de elevi, formă de invățământ la zi, dispuşi în 17 clase învaţă în opt săli de clasă, în două schimburi, şi pentru că 8×2=16 şi nu 17, o clasă, prin rotaţie este nevoită să desfăşoare procesul educativ în locaţia de pe Catea Ialomitei, în cadrul unor ateliere.
Revenind la locaţia improprie în care îşi desfăşoară activitatea Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Mr. ScarIat Lăzureanu” vă rog să reţineţi câteva cifre, și să le comparaţi cu cele prezentate anterior: 1300 m2 teren versus 22.000 m2- Liceul Tehnologic “Nicolae Mihăescu” 8 săli de clasă versus 29 săli de clasă. – Liceul Tehnologic “Nicolae Mihăescu” 17 clase zi versus 4 clase zi- Liceul Tehnologic “Nicolae Mihăescu” În atare situaţie, propunerea de fuziune prin absorbţie a Liceului Tehnologic “Nicolae Mihăeseu” de către Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Mr. Scarlat Lăzureanu” ce a fost înaintată Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa spre avizare şi ulterior Consiliului Local spre aprobare, este una logică, oportună şi nu în ultimul rând obligatorie faţă de responsabilitatea ce ne-o asumăm în legătură cu viaţa şi integritatea celor 388 de elevi. De asemenea propunem ca patru săli de clasă din baza materială a Liceului Tehnologic Ion Ciorănescu să treacă în administrarca Şcolii Gimnaziale Coresi pentru susţinerea procesului de invăţămănt.”, se arată în proiect.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ion Luca Caragiale omagiat la Biblioteca I.H. Rădulescu

Articolul Urmator

Recomandările polițiștilor pentru conducere prudentă pe vreme cu polei!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele