Noapte
Zi
11 April 2017
1 min read

TÂRGOVIŞTE: Calea Luminii, Ediția a XVIII-a

Şi în acest an, la Târgovişte se va organiza Calea Luminii, eveniment unic în țară, care a ajuns la cea de a XVIII-a ediție.

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor pe din dreptul Catedralei Mitropolitane pornind catre Bulevardul Carol vor fi aprinse 2018 lumânări

„Lumina înseamnă speranță, lumina înseamnă viață. Este un prilej de împăcare cu cei din jurul nostru și cu noi înșine, un prilej de meditație. Dincolo de aprinderea lumânărilor, simbolistica este foarte importantă. Practic, se produce o sacralizare a spațiului urban. Locurile pe care târgoviștenii le frecventează zi de zi dobândesc, astfel, o semnificație absolut deosebită în preajma sărbătorilor pascale”, a declarat primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.
Cel care a inițiat acest acest eveniment este artistul plastic târgoviştean, Mihai Şerbănescu.
„Calea Luminii se va desfășura pentru a 18-a oară. Să știți că, la început, o mână de oameni au fost alături de mine. Iată că a ajuns, printr-o rostogolire acceptată, în primul rând, de Dumnezeu, să se desfășoare și pentru a 18-a oară. Nu-mi rămâne decât să mulțumesc presei, să mulțumesc credincioșilor, Părintelui Nifon, Primăriei – cu toată echipa pe care dl primar o conduce, pentru că putem să ducem la bun sfârșit acest gest de lumină”, a precizat acesta.
Pregătirile vor începe joi în jurul orelor 17:30, cand Mihai Şerbănescu împreună cu alte 100 de persoane vor aranja lumânările pe traseul mai sus amintit, iar ÎnaltPreasfințitul Nifon, după slujba Deniei celor 12 evanghelii va ieşi pe treptele Catedralei şi va aprinde prima prima lumânare.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Partida Romilor din Dâmbovița și Argeș, s-au unit într-un Centru Regional

Articolul Urmator

Opt miniştrii sunt aşteptați în vizite de lucru în Dâmbovița

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele