Noapte
Zi
23 May 2017
1 min read

DÂMBOVIȚA: Evenimente dedicate a 142 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal

„Au trecut 142 de ani de când câțiva fruntași de diverse formațiuni politice au pus la cale înființarea Partidului Național Liberal. O mână de oameni care ulterior au dovedit că împreună au scris istorie. S-au întâlnit în strada Enei, într-o casă care aparținea unui englez stabilit în București… De Partidul Național Liberal se pot spune multe, dar câteva idei ar trebui scoase în evidență, și anume că de acesta putem lega instaurarea monarhiei constituționale, obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției și nu în ultimul rând relansarea economică după criza din 1933. Putem face în același timp o trimitere și la Guvernul Brătianu, la două legi care s-au dat în acea perioadă, respectiv pentru înființarea bisericii și înființarea arhiepiscopiei. Mâine, 24 mai, încercăm să punctăm acest moment istoric prin două evenimente… În prima parte a zilei o să facem o deplasare la Florica, Mecca liberalilor așa cum este cunoscută, noi am demarat și o înfrățire între cele două organizații PNL, respectiv PNL Dâmbovița și PNL Argeș, mâine fiind primul pas în acest sens. Vom face o vizită la vila Florica, unde la capelă va fi un moment de depuneri de coroane, va fi un simpozion pe teme liberale, iar seara, colegii din Argeș, alături de colegii din Dâmbovița, vom participa la serata liberală care va avea loc la Teatrul Tony Bulandra, unde vom îmbina partea de istorie, culturală, cu cea artistică. Va fi invitat domnul Dinu Zamfirescu, care va ține și o prelegere, va participa și Raluca Turcan, președinte interimar PNL, dar și figuri importante din PNL”, a precizat preşedintele PNL Dâmbovită, Marius Caravețeanu.
cuvinte cheie: 142 de ani pnl, pnl dambovita

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Viorica Dăncilă a condus delegația femeilor de afaceri din Beijing

Articolul Urmator

Cristian Stan ia atitudine după ce Târgoviştea a fost “desființată” de un ziar central

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele