Noapte
Zi
4 May 2017
1 min read

Ministrul Educației, Pavel Năstase: ” Voi susține demersurile UAT-urilor dâmbovițene de a îmbunătății condițiile de învățământ”

La invitația senatorului și președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, astăzi, 4 mai a.c., Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, s-a aflat în județul Dâmbovița, într-o vizită de lucru.
Întrucât la nivelul judeţului există mai multe proiecte în derulare la unităţile de învăţământ din diferite localităţi, scopul vizitei l-a reprezentat verificarea stadiului lucrărilor la obiectivele de investiții din localităţile Corbii Mari, Potlogi şi Târgovişte în vederea identificării potenţialului acestora asupra calităţii învăţământului din regiune.
Programul a debutat la Grădinița din satul Petrești – comuna Corbii Mari, investiţie realizată cu ajutorul Băncii Mondiale, în valoare de aproximativ 600.000 lei, cu două săli de clasă, care va găzdui, încă de la începutul lunii iunie a anului în curs, peste 40 de copii, acoperind, astfel, nevoile educaţionale din satul Petreşti. Totodată, Ministrul Pavel Năstase a vizitat şi Școala Nr. 2 Grozăvești pentru clasele I-IV – comuna Corbii Mari, investiţie în valoare de 1.276.000 lei, finanţată prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Lucrările la şcoala cu o capacitate de 124 de locuri, cinci săli de clasă şi o bibliotecă, urmează a fi încheiate la jumătatea lunii septembrie.
În continuare, au fost vizitate cele două grădinițe şi şcoala din satul Românești – comuna Potlogi. La aceste investiţii sunt lucrări în curs, derulate prin fonduri norvegiene. În Municipiul Târgoviște, au fost vizitate Grădinița Nr.16 (lucrări în derulare) și Palatul Copiilor.
Ministrul Educației, Pavel Năstase, a efectuat o vizită și la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi și la Campusul Universitar Târgoviște, care urmează a fi extins cu un amfiteatru grecesc și cu o bază sportivă. Urmare a vizitelor în teren, Ministrul Pavel Năstase s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor verificate, precizând că va susține demersurile UAT-urilor dâmbovițene de a îmbunătății condițiile de învățământ.
 „ Apreciez în mod deosebit faptul că aceste clădiri începute cu mulţi ani în urmă ajung în faza de finalizare. Din ce am observat, totul este foarte bine realizat. Este foarte important şi apreciez faptul că, pentru finalizarea acestor lucrări, autorităţile locale s-au implicat şi au completat resursele financiare cu ceea ce era necesar pentru ca aceste unităţi şcolare să intre în funcţiune în anul şcolar imediat următor 2017-2018.”, a precizat acesta.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: 62 de proiecte depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, record pentru Primăria Municipiului

Articolul Urmator

Polițiştii avertizează: Campanie de phishing pe serviciul de mesagerie WhatsApp!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele