Noapte
Zi
15 May 2017
1 min read

Primarul Cristian Stan: “Fără fonduri europene este imposibil ca o administrație publică locală să se dezvolte”

Vineri, 12 mai a.c., în cadrul caravanei de prezentare ți informare a Programului Operațional Capacitatea Administrativă, program care se finanțează din bani europeni, primarul Târgoviștei, Cristian Stan a subliniat importanța acestor surse de finanțare pentru dezvoltarea unei administrații publice locale. Conform acestuia, în condițiile în care bugetele proprii ale administrațiilor locale sunt destul de mici și nu pot susține prea multe investiții, banii europeni nerambursabili sunt singura soluție pentru implementarea cât mai multor proiecte.
“Este foarte important pentru noi, reprezentanții administrațiilor publice locale să înțelegem și să lămurim anumite aspecte care țin de accesarea fondurilor europene, în acest caz vorbim despre Programul Operațional Capacitatea Administrativă.
Spun acest lucru pentru că la nivelul comunităților locale, având în vedere resursele bugetare limitate, este esențial să putem accesa, să știm să accesăm în condițiile cele mai bune fondurile europene, fondurile nerambursabile. Pentru că, fără aceste surse de finanțare ar fi imposibil pentru o administrație publică locală, și vorbesc acum de administrația publică locală de la nivelul municipiului Târgoviște, dar sunt convins că situația este similară și în alte părți, nu putem să ne dezvoltăm fără aceste fonduri, iar bugetul pe care administrația publică locală îl are , bugetul de investiții, este axat, în principal pe zona de fonduri europene, și pe ceea ce înseamnă Programul Național de Dezvoltare Locală, PNDL.
Legat de Programul Operațional Capacitatea Administrativă –POCA- ,aș dori să menționez că într-adevăr au fost identificate o serie de probleme, iar acest program vine cu soluții pe domenii esențiale pentru administrația publică locală, și am vorbit de ceea ce înseamnă managementul resurselor umane, managementul serviciilor publice, accesibilitatea serviciilor publice,, etică și integritate, zona de achiziții publice. Aceasta este o zonă foarte foarte importantă, cu cursiuni din cele mai diverse pe ceea ce înseamnă atragerea investițiilor, pregătirea investițiilor și, în final, implementarea acestor investiții, fără de care, repet, o administrație publică locală nu are cum să se dezvolte”, a precizat Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Produse fitosanitare în valoare de peste 100.000 lei, comercializate ilegal, au fost confiscate! (VIDEO)

Articolul Urmator

Ministrul Rovana Plumb a dat startul întâlnirilor privind simplificarea accesării fondurilor europene

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Performanța în educație, premiată de primăria Târgoviște

Astăzi, Cinematograful Independența a fost gazda evenimentului ”Gala Performanței în

Târgoviștea, locul I pe țară la atragerea de fonduri europene, la nivel de municipii

Potrivit unui raport al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Târgoviștea