Breaking News

Deputatul Corneliu Ștefan, raport de activitate după prima sesiune parlamentară

Iul 03, 2017
În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan a prezentat un raport privind  activitatea  pe care a desfășurat-o în prima sesiune parlamentară a acestui an, perioada ianuarie-iunie .
Ales deputat în urma alegerilor din data de 16 decembrie 2016, acesta face parte din Comisia pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului, dar și din delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei,  și  face parte și din Grupul de Prietenie cu alte parlamente a altor state, cum ar fi: Grupul Parlamentar de Prietenie cu Republica Portugheză, cu Irlanda și cu statul  Bolivia.
“Consider că transparența față de dumneavoastră și față de dâmbovițeni reprezintă un prim pas către realizarea multora dintre problemele actuale, de aceea vin astăzi, după prima sesiune parlamentară cu un raport de activitate structurat în două părți.
Prima parte cuprinde rezumatul activității parlamentare, respectiv propunerile legislative inițiate, interpelările, întrebările adresate către miniștrii și moțiunea pe care am semnat-o, iar a doua parte a acestui raport de activitate o reprezintă rezumatul activității din teritoriu.
După cum știți am fost ales deputat în circumscripția electorală numărul 16 Dâmbovița și am fost validat în data de 21 decembrie 2016.
Ca și activitate parlamentară am avut șase propuneri inițiate, 10 întrebări și interpelări, o moțiune semnată și susținută și o declarație politică.
Printre propunerile legislative vreau să enumăr: propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei  Române, proiect de lege privind trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului și din administrarea  Apelor Române în  domeniul public al unităților administrativ teritoriale, în administrarea Consiliilor Locale sau Consiliilor Județene, proiect de lege privind modificarea  art.19 privind Legea Contabilității și completarea Legii societăților comerciale nr.31/1990, propunere legislativă  privind modalitatea de gestionare a pungilor de plastic, propunere legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.98/ 2016 privind achizițiile publice, aceasta fiind ultima inițiativă pe care am avut-o chiar săptămâna trecută în Parlament, și nu în ultimul rând , proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri  publice.
Am mai avut zece interpelări și o întrebare, moțiunea pe care am susținut-o și semnat-o se numește “România nu poate fi confiscată, apărăm democrația și votul românilor”, iar declarația politică s-a intitulat “Țara are nevoie de liniște!”
Ca și activitate în teritoriu, am acordat audiențe la cele două cabinete parlamentare de la Pucioasa și de la Fieni, iar de astăzi merg  în teritoriu, în localități, unde vreau să acord aceste audiențe.
Am fost prezent la toate activitățile socio-culturale din localitățile din județ care s-au desfășurat în această perioadă,  și nu în ultimul rând am participat, împreună cu colegii parlamentari, la întâlnirile politice din cadrul organizațiilor PSD Dâmbovița.
De asemenea am particitat, în perioada 24-28 aprilie a.c., la sesiunea Adunării Parlamentare de la Strasburg împreună cu delegația României din care fac parte.”, a declarat acesta.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,