Noapte
Zi
13 September 2017
1 min read

Deputatul Carmen Holban interpelează Ministerul Sănătății privind modificarea Legii Farmaciei

Parlamentarul din partea PSD Dâmbovița si membră a Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Carmen Holban, în ședința de astăzi a adresat o interpelare către Ministrul Sănătății privind modificarea Legii Farmaciei.

“Domnule Ministru,

Vă interpelez în legătură cu un subiect cu care am fost sesizata de farmacistii din unitatile farmaceutice din judetul Dambovita cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute in OUG nr. 58/2017.

Daca in vechea lege amenzile si sanctiunile erau cele mai mari intre 10.000 si 20.000 acum sunt intre 50.000 si 100.000 ron, multe dintre ele adaugand pe langa amenda si inchiderea farmaciei sau retragerea autorizatiei de functionare fara a specifica pe ce perioada ( expl. Art. 38, art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 2).

Domnule Ministru, Preventia este o prioritate, aceste sanctiuni ar putea fi aplicate dupa ce farmaciile la prima abatere ar primi un avertisment sau un proces verbal cu recomandari si termene, nu direct amenda si inchiderea unitatii.

A fost introdusa a cincea institutie – DSP-ul care prin medic/farmacist controleaza o farmacie pentru a putea functiona si anume: pe langa Casa de Asigurari care face acreditarea farmaciilor, Colegiul farmacistilor care face certificarea Regulilor de Buna Practica, ANM care verifica trasabilitatea medicamentelor, retragerea si valabilitatea medicamentelor inclusiv conditiilor de temperatura si umiditate si bineinteles Ministerul Sanatatii care emite si retrage autorizatiile de functionare ale farmaciilor fara a mai adauga institutiile fiscale, unitatiile farmaceutice fiind societati comerciale.

Avand in vedere ca farmaciile sunt considerate intreprinderi mici, dupa politica de preturi si politica de sanctionare fara avertizare sau recomandari cu termene, multe se pot inchide, dar ele s-au deschis pentru ca pacientul sa aiba cat mai usor acces la medicament, venind in sprijinul pacientului.

Fata de cele mentionate va rugam, domnule Ministru sa analizati.” , se arată în solicitare.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Bază sportivă ultra modernă la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto

Articolul Urmator

Ionel Petre a fost numit secretar executiv la nivel național al partidului ALDE

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele