Noapte
Zi
5 October 2017
1 min read

13 milioane de euro, bani europeni pentru instruirea specialiștilor din sănătate

Ministerul Fondurilor Europene deschide sesiune de proiecte în cadrul Programul Operațional Capital Uman (POCU), în valoare totală de 13 milioane euro, proiecte care vizează îmbunătățirea pregătirii specialiștilor în domeniul sănătății.

Aproximativ 600 specialiștii vor beneficia de acești bani, persoane implicațe în derularea programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament: medici, tehnicieni, fizicieni, manageri de date, asistenți medicali, asistenți medicali comunitari, psihologi,  biologi, tehnicieni, registratori medicali, mediatori sanitari.

Aceștia vor participa, timp de jumătate de an, la programe de formare sau instruire profesională

“Finanțările lansate vor susține proiecte naționale ce vor îmbunătăți serviciile medicale  orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin şi sân, precum și derularea celei de-a doua etape a programelor de îngrijire a gravidei și a copilului.

Totodată, prin proiectele finanțate va fi realizat și cadrul metodologic, în vederea asigurării unui standard unitar de realizare a screening la nivel național și consolidării controlului cancerului de col uterin şi cancerului de sân.

Concret, prin asemenea proiecte se urmărește 7 bolii încă din stadiile incipiente ale instalării ei. Vor fi realizate, totodată, registre naționale şi vor fi organizate activități de informare, educare și conştientizare a grupului țintă.

Solicitanții eligibili în cadrul celor 3 apeluri de proiecte sunt instituții medicale publice, unități cu personalitate juridică aflate în subordinea Ministerului Sănătății, în parteneriat cu institutele sau centrele de sănătate publică, precum și instituții publice regionale sau naționale, cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Sănătății, universități publice de Medicină și Farmacie, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, ONG-uri etc.

Cererile de finanțare se primesc în perioada 11 octombrie  2017 – 31 ianuarie 2018.

Mai multe detalii, pe site-ul www.fonduri-ue.ro, pagina Programul Operațional Capital Uman.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Birourile MagiCAMP au fost călcate de hoți

Articolul Urmator

Adrian Țuțuianu: “Nu am fost executat politic” (VIDEO) 

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele