Consiliul Județean Dâmbovița se află în impas financiar, instituația fiind în situația în care să nu poată asigura plata salariilor angajaților direcțiilor din subordine. Vizați de această măsură sunt salariaţii din centrele medico-sociale, personalul neclerical şi angajaţii de la Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare Dâmboviţa, dar și cei ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.
Dacă pânâ acum s-au gasit soluții, pentru următoarele luni, potrivit reprezentanților CJD, singura care poate duce la o rezolvare a acestei situații ar fi o rectificare bugetară pozitivă.
„Avem un deficit de aproximativ 32 miliarde lei vechi şi nu pot lua bani de la investiţii, nu am cum să-i iau… Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare Dâmboviţa necesită circa 2,7 miliarde lei vechi lunar pentru plata salariilor şi este o cheltuială pe care CJD nu şi-o mai poate permite”, a declarat Alexandru Oprea, preşedinte CJD.
De asemnea, cheltuielile cu centrele sociale din județ sunt o piatră de moară pentru bugetul Consiliului Județean Dâmbovița.
„Este vorba de Centrul de la Ţuicani. Am convocat o întâlnire, la sediul CJD, la care a venit personalul Centrului Ţuicani, dar conducerea Primăriei Moreni nu ne-a onorat cu prezenţa. Am găsit soluţii… în sensul că CJD şi-a achitat toate cotele. În decursul ultimilor ani, de când avem acest program, deşi se spune clar în contract că aceste cote trebuie să fie egale, CJD a achitat 24 miliarde de lei, iar UAT Moreni, care nu se poate văita că nu are un buget corespunzător, nu a achitat decât 13 miliarde de lei. Însă ceea ce mă deranjează sunt afirmaţiile pe care unii neaveniţi le fac, le aruncă în piaţă, prin care ridică false probleme fără să aibă o aplicare spre această ştiinţă exactă care se cheamă matematica şi contabilitatea bugetară. Aceleaşi probleme sunt şi la Niculeşti, Ulieşti şi Răcari”, precizează Oprea.