Noapte
Zi
12 November 2017
1 min read

Festivalul Național de Folclor “Ileana Sărăroiu” la cea de a V-a ediție 

Festivalul Național de Folclor “Ileana Sărăroiu” a ajuns la cea de a V-a ediție.

Astfel, timp de două zile, 18 și 19 noimbrie, la Casa Studenților din Târgoviște începând cu ora 19:00 cunoscuți interpreți de muzică populară îi vor aduce un omagiu îndrăgitei cântărețe. Pe scenă vor urca Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache şi Ansamblul folcloric „Haiducii”, venit special de la Chişinău, dar și noi tinere talente.

Acompaniamentul pentru cele două seri de festival va fi asigurat de  Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de Ionuţ Dumitrescu.

WhatsApp Image 2017-11-12 at 15.25.11

Despre Ileana Sărăroiu:

“Pe 25 septembrie 1936 s-a născut Ileana Sărăroiu, cea care avea să rămână, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească. A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte. După absolvirea Şcolii Populare de Artă din Târgovişte, Ileana Sărăroiu a plecat la Bucureşti, unde a cunoscut succesul cântând în diverse ansambluri, devenind apoi cunoscută în toată ţara. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare şi tehnica vocală de excepţie i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanţe, cântece populare, cântece de petrecere şi muzică uşoară.

Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei interpretei, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa duce mai departe tradiţia organizării Festivalului-concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu”, ajuns anul acesta la a V-a ediţie.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Ornamente de sărbători în valoare de 21.000 lei au fost confiscate de polițisti

Articolul Urmator

Un urs a fost zărit la Răcari

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele