Noapte
Zi
27 December 2017
1 min read

18 ani de arhipăstorire a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon la Târgoviște

La împlinirea a 18 ani de la întronizarea ca Arhiepiscop, pe istoricul tron arhieresc muntean de la Târgoviște, marți, 26 decembrie 2017, cu ocazia sărbătorii Soborului Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala eparhială, înconjurat de: Pc. Pr. Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul eparhial, protopopii celor cinci protoierii ale Eparhiei noastre, profesori ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște şi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, precum și stareți de la mânăstirile din Eparhie.

La finalul ceremoniei liturgice de la Catedrală, au prezentat mesaje de felicitare Înaltpreasfinției Sale: domnul conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, senator în Parlamentul României, domnul ing. Alexandru Oprea, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, și domnul jr. Cristian Daniel Stan, Primar al Municipiului Târgoviște.

După aceea, în Aula Sf. Neagoe Basarab a Reședinței mitropolitane, Corala Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, dirijată de către maestrul Mihail Vlădăreanu, a oferit un concert de colinde, la care au participat reprezentanți ai preoților din protoieriile Eparhiei și toți cei ce au slujit la Sfânta Liturghie de la Catedrală.

În cuvântul său, atât în sfântul locaș, cât și în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Reședinței mitropolitane, Înaltul Ierarh a vorbit despre importanța Nașterii Domnului pentru viața Bisericii, accentuând rolul creștinismului în istoria civilizației umane, precum și despre cinstirea și importanța Maicii Domnului în iconomia mântuirii, ca simbol al Bisericii și semn al milostivirii dumnezeiești împărtășite nouă.

Din partea clerului și a credincioșilor Eparhiei noastre, au ținut câte un cuvânt de felicitare: Pc. Pr. Gabriel Oproiu, Inspector Eparhial Bisericesc, la Catedrală, iar la Reședința Eparhială, Pc. Pr. Marian Șerban, de la Parohia Potlogi, Protoieria Titu. Aceștia au evidențiat, în alocuțiunile lor, cele mai importante aspecte ale slujirii pastoral-misionare a Ierarhului nostru, de-a lungul timpului, în special în cei 18 ani de arhipăstorire.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

LUNGULEȚU: Bărbat de 55 de ani, strivit de un tractor

Articolul Urmator

DÂMBOVIȚA: Mii de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele