Noapte
Zi
20 December 2017
1 min read

RĂCARI: Vineri are loc comemorarea eroului martir Barbu Marian

Și în acest an în data de 22 decembrie autoritățile locale ale orașului Răcari îl comemorează pe eroul martir sublocotenent Barbu Petre Marian, fost parașutist al unității de la Boteni. Pentru că încă de mic copil a visat să zboare cât mai aproape de cer, Marian a îmbrățișat cu mare drag această meserie, el servindu-și patria până la moarte, fapt pentru care a căzut la datorie în timpul Revoluției din 1989.

Chiar dacă se împlinesc 28 de ani de la moartea acestuia, el va rămâne veșnic în mintea și inimile celor dragi, familiei și celor apropiați.

“Pe eroul martir Barbu Marian îl comemorăm la Răcari de nouă ani, deși de la trecerea sa în neființă a trecut mult mai mult. Nu trebuie să-i uităm niciodată pe acești oameni, care prin sacrificiul, lor ne-au redat nouă libertatea. Cu fiecare ocazie pe care o avem trebuie să-i aducem un omagiu aici la Ghimpați, locul său natal.”, a precizat primarul Marius Caravețeanu.

Barbu Marian s-a născut pe 29.06.1969 la Ghimpați, într-o familie simplă cu patru copii, iar în 1988 și-a împlinit visul, acela de a se incorpora în armată, la unitatea de la Boteni ca parașutist.

Un an mai târziu, în timpul Revoluției din 1989 a fost trimis la București, în zona Televiziunii Române. Din păcate, în timpul misiunii și-a pierdut viața, alături de alți camarazi de arme.

WhatsApp Image 2017-12-20 at 10.39.47

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Primăria vă invită la concert „TOȚI K1 PENTRU ROMÂNIA – UNIREA, VISUL UNEI NAȚIUNI”

Articolul Urmator

Primăria Târgoviște și CJD, gazde bune colindători

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele