Noapte
Zi
15 January 2018
2 mins read

BUCȘANI: O educatoare este suspectă că și-a îmbolnavit elevii de tuberculoză

În luna decembrie a anului trecut, în urma unor controale medicale de rutină, desfășurate la Școala Gimnazialâ “Dora Dalles” din comuna dâmboviteană Bucșani, un cadru didactic, o învățătoare a fost diagnosticată cu TBC.

Se pare că femeia nu este pentru prima dată când suferă de acestă boală, în 2011 fiind diagnosticată și tratată, aducând dovezi în acest sens.

În prezent aceasta este internată la Sanatoriul Moroieni, iar mai mulți elevi și colegi, cadre didactice, așteaptă rezultatul analizelor medicale.

De asemenea, Directia de Sănătate Publică Dâmbovița monitorizează situația, dispunând mai multe măsuri de dezinfecție.

“Vă aducem la cunoștință că la Școala Gimnazială ”Dora Dalles” Bucșani – structura Gradinița cu Program Normal Bucșani, în urma unor controale medicale de rutină, un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017.

Cadrul didactic (educatoare la grupa mică) a mai fost diagnosticat în trecut cu tuberculoză, însă în urma tratamentului, a fost declarat vindecat, existătând un document medical (adeverință medicală din 2011) prin care este indicată posibilitatea reluării activității în același loc de muncă începând cu 1 mai 2011.

În prezent cadrul didactic este internat la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare Moroieni, Dâmbovița.

Canducerea unității de învățământ a luat următoarele măsuri :

1. Preșcolarii de la grupa la care preda doamna educatoare (25 copii înscriși în anul școlar 2017-2018) au fost investigați de către medicul de familie și testați, situația fiind următoarea :

– doi copii au fost declarați suspecți în perioada 9-10 ianuarie 2018, au fost trimiși la cabinetul TBC Târgoviște, de unde, fără a fi diagnosticați definitiv cu TBC, au fost trimiși pentru investigații suplimentare la un spital din București. Copiii sunt internați în prezent, fiind demarate procedurile medicale în acest caz.

– alți doi preșcolari au fost trimiși vineri (12 ianuarie 2018) către Secția TBC Târgoviște, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situația în perioada următoare.

2. Cadrele didactice (patru educatoare și două învățătoare) care predau în locația grădiniței, directorul și directorul adjunct au fost investigați medical pentru identificarea unei eventuale contaminări.

3. A fost notificată Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acțiunile, procedural, pentru astfel de situații și a dispus lucrări de dezinfecție în clădirea care funcționează separat de celelelte clădiri ale școlii cu personalitate juridică din comuna Bucșani.

4. Au fost realizate activități de curățenie și dezinfecție în perioada 8-12 ianuarie 2018.

5. S-a comunicat permanent cu părinții și cabinetul medical de familie din localitate pentru monitorizarea preșcolarilor și cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Deputat Carmen Holban:”În Dâmbovita există un dificit al medicilor de familie” (VIDEO) 

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Primăria accesează fonduri europene pentru lucrări de eficientizare și consolidare a blocurilor

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele