Noapte
Zi
15 January 2018
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Primăria accesează fonduri europene pentru lucrări de eficientizare și consolidare a blocurilor

Cu unanimitate de voturi, astăzi, consilierii locali din cadrul Consiliului Local Municipal Târgoviște au votat zece proiecte aflate pe ordinea de zi, proiecte care se referă la aprobarea documentațiilor și a indicatorilor tehnico-economici în vededrea accesării fondurilor pentru implementarea mai multe obiective de investiții pe zona de eficientizare energetică prin reabilitarea și consolidarea clădirilor nerezidențiale din municipiu.
Este vorba despre primul proiect de acest fel, care cuprinde mai multe zone de locuri, cum ar fi: blocurile 5A și 5B de pe strada Ion Ghica, blocul 40 cu scările A și B situate pe bulevardul Unirii, blocul 12 ICMD situat pe bulevardul Independenței nr.12, blocurile D1, D2, D3 și D4 de pe bulevardul Libertății nr.1, blocurile O1 și O2 situate pe strada Nicolae Radian, iar de pe bulevardul Independenței nr.5, scara A și scara B blocurile O3 și O4. De asemenea, acest proiect mai cuprinde blocul K de pe bulevardul Mircea cel Bătrân nr.e, blocul 64 scara A și B din bulevardul Unirii nr.19, blocul 54 situat pe strada Avram Iancu nr.7, blocurile F1 și F2 din strada Arsenalului și blocul 57 cu scara A și B de pe strada Radu Gioglovan nr.9.
Este un proiect foarte important, atât pentru autoritățile locale, dar mai ales pentru comunitatea căreia i se adresează, cei mai mulți benefiari fiind persoane care se încadrează pe zona de facilități fiscale. În acest sens, cota parte pe care aceștia urmează să o plătească încadrându-se de la 8 lei și până la maxim 50 lei pe lună, pentru o perioadă de 10 ani.
“Cuantumul acestor sume este eșalonat pe o perioada de zece ani. Spre exemplu, la o cotă de 3,5% pentru proprietarii care se încadrează pe măsurile de facilități fiscale suma de plată poate fi în jur de 5,6, 7 lei pe lună, ceea ce înseamnă că programul este unul foarte accesibil. Pentru cotele de 25% se poate ajunge la 50 de lei/lună, aici ne referim la un proprietar ale cărui venituri nu-l încadrează pe zona de facilități fiscale. Această taxă de reabilitare începe să fie plătită în momentul în care lucrările vor fi recepționate. Este un proiect foarte util pentru comunitatea locală, este un proiect care, în premieră, pretinde intervenții pe această zonă de reabilitare termică , de fapt este vorba de un proiect mult mai complex, care vizează inclusiv consolidări, înlocuirea liftului, sau modernizarea lui, lucrări ce nu pot fi realizate prin alte programe de investiții și care în programul de finanțare națională nu sunt menționate.
Este un program care se adresează exclusiv persoanelor fizice, iar cu privire la apartamentele care sunt deținute de către societăți comerciale ca și sedii și care desfășoară efectiv activitate acolo va trebui să se plătească costul total, nu se aplică nicio reducere. Pentru apartamentele folosite ca și sediu social, dacă nu se desfăsoară activitate economică acolo se aplică reducerea.
Problema este cu apartamentele deținute de persoane juridice, avem și astfel de locații, avem în această situație la blocurile pe care le avem acum în discuție, undeva la cinci, șase cazuri, dar sper că o să ajungem la o concluzie, pentru că este nevoie de acordul proprietarilor acestor apartamente în privința cărora cota de reducere sau cota impusă de ghid de 25% respectiv de 3,5%, în funcție de venituri, nu se aplică. Este vorba de activități cu scop lucrativ, iar rațiunea ghidului de finanțare are în vedere doar persoanele fizice.”, explică primarul Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

BUCȘANI: O educatoare este suspectă că și-a îmbolnavit elevii de tuberculoză

Articolul Urmator

Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru functia de prim ministru al României

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele