Noapte
Zi
20 February 2018
1 min read

Adrian Țuțuianu interpelează ministerul Muncii pentru inechitățile salariale ale personalului din unitățile de asistență socială

În ședința Guvernului de luni, 19 februarie a.c., senatorul Adrian Țuțuianu a adresat o interpelarea ministrului Muncii în ceea ce privește Legea Salarizării pentru personalul din funcțiile de conducere din ramura asistenței sociale. Conform parlamentarului schimbările legislative pentru această categorie de funcționari duc la reducerea nivelului salarial.

“Vă supun atenției o speță care poate genera inechități la nivelul grilei de salarizare a personalului care ocupă funcții de conducere în cadrul Unităților de Asistență Socială, situație survenită ca urmare a modificărilor aduse la Legea Salarizării, dar și a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, prevăzută în OUG 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Astfel potrivit Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, la „Anexa nr. II, Capitolul I, pct.3 – Unități de Asistență Socială/Servicii Sociale cu sau fără cazare, subdiviziunea 3.1. Salarii de bază pentru funcții de conducere” este prevăzut un salariu de bază maxim pentru anul 2022. Prin analizarea grilei de salarizare preconizată pentru anul 2022, dar și a celei actuale din Legea nr. 250/2016 se observă modificări la salariile de bază pentru funcțiile de conducere. În acest context, pentru funcțiile de director și contabil șef Grad I din unitățile de asistență socială/centre cu personalitate juridică, cât și pentru funcția de șef centru din Unitățile de asistență socială/centre fără personalitate juridică, se operează o diminuare a salariului de bază.

Mai mult la art. 38 alin. 6 din Legea 153/2017 este prevăzut că ,,În situația în care, începând cu 1 ianuarie 2018, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție, indemnizațiile de încadrare sunt mai mari decât cele stabilite potrivit prezentei legi pentru anul 2022 sau devin ulterior mai mari ca urmare a majorărilor salariale reglementate, se acordă cele stabilite pentru anul 2022”. Conform acestei 6, grila salarială actuală devine inferioară grilei din Legea nr.250/2016, iar pentru categoriile menționate pot apărea diminuări ca urmare a aplicării noii legi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Concomitent cu mecanismul fiscal al transferului contribuțiilor de la angajator la angajat, se pot genera situații în care câștigurile salariale să înregistreze scăderi.

În contextul celor menționate mai sus vă rog să aveți amabilitatea de a oferi un punct de vedere.”, se arată în interpelare.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

INTRAREA LIBERĂ la sfârșit de săptămână la expoziției Aurul și Argintul Antic al României

Articolul Urmator

Cetățean turc, depistat cu ședere ilegală în Dâmbovița

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele