Noapte
Zi
5 February 2018
1 min read

Apelul fals la 112 se sancționează cu amendă de până la 1000 lei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor în ceea ce privește

apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau  alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie. În cazul în care acestea se dovedesc, faptele constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Potrivit datelor prezentate de IPJ Dâmbovița in bilanțul anul 2017, din 30.591 de apeluri la 112, numai 9178 au avut nevoie de intervenția poliției.

“Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Vă atragem atenţia că, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau  alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.”, sunt recomandările oamenilor legii.

Ca și exemplu, la data de 03 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din Corbii Mari, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de o persoană.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, fiind în stare avansată de ebrietate, ar fi apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 în mod fals, pentru a sesiza că ar fi fost lovit, din cercetări reieșind faptul că acesta a mințit.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Meci important pentru voleibalistele de la CSM Târgoviște!
Marți se joacă returul cu Olympiacos Pireu! 

Articolul Urmator

Corneliu Ștefan:”Transportul pe ruta Târgoviște-Pietroșita trebuie menținut”
Parlamentarul interpelează Ministerul Transportului

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele