Noapte
Zi
22 February 2018
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Unică în țară, sărbătoarea Paștele Cailor va avea loc sâmbătă

Sărbătoare unică în România, Paștele Cailor sau Tudorița a ajubs la cea de a XX-a ediție. Astfel, sâmbăta 24 februarie a.c., prima sâmbătă din postul Paștelui,  bulgarii din Târgoviște, îmbrăcați în straie populare vor merge, la primele ore ale dimineții, cu caii la biserică unde preotul va ține o slujbă de sfințire, iar binecuvântarea se va face cu apă sfințită și koncete ( căluți făcuti din aluat de pâine).

După ce ritualul se va încheia, konceta  va fi mâncată, jumătate de stapân jumătate de calul său.

Sărbătoarea din cartierul târgoviștean va cuprinde defilare a cailor legati la atelaje, parada și întreceri hipice, spectacole de muzică populară și teatru pentru copii.

“Comunitatea bulgarilor din Târgoviste duce mai departe cu sfințenie această moștenire culturală exraordinară. Nu cred că există altă comunitate care să-și păstreze atât de bine și de nealterate tradițiile”, a precizat primarul Cristian Stan. De asemenea, edilul îi invită pe toți târgoviștenii și dâmbovițenii să ia parte la sărbătoare și să se bucure de un spectacol unic.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Startup-uri și șansă pentru finanțarea de mici afaceri

Articolul Urmator

Ionel Petre, lider ALDE Dâmbovița:” Legea salarizării elimină discriminările pe categorii de personal”

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele