Noapte
Zi
26 June 2018
1 min read

DÂMBOVIȚA: Inspectorii în muncă au luat la puricat societățile cu profil fast-food

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a demarat o campanie de verificare a societăților comerciale care desfășoară, în deosebi, activități tip bufet expres, restaurant fast food, pizzerie, etc.

Campania de control a avut ca principal obiectiv  identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale care reglementează securitatea și sănătatea în muncă, dar și verificarea angajării persoanelor cu contracte individuale de muncă cu normă întreagă sau timp parțial – pe perioadă determinată sau nedeterminată, a timpului de lucru și de odihnă, a repausului periodic, a garantării în plată a salariului minim pe economie, a asigurării condițiilor de muncă.

Au fost controlate șapte societăți, în urma cărora s-au constatat următoarele deficiențe: neevidențierea timpului de lucru prestat de salariati – cu oră de intrare și oră de ieșire, neînmânarea salariaților a unui exemplar din contractul individual de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, transmiterea cu întarziere a elementelor contractuale in Registrul de evidență a salariaților (Revisal), lipsa instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă pentru funcții specifice domeniului, lipsa fișelor de aptitudini emise de medicul de medicina muncii.

Pentru toate neconformitățile constatate au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Peste 200 de elevi și profesori, premiați de autorități pentru rezultate deosebite la învățătură

Articolul Urmator

Pentru 3 lei, și-a snopit în bătaie tatăl

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele