Ca în fiecare an, pe 26 iunie, autoritățile centrale județene și locale, se întâlnesc în Piața Tricolorului -Platoul Prefecturii-pentru a celebra Ziua Drapelului Național.
Același lucru s-a întâmplat și astăzi, însă nimic ieșit din comun, nimic nou, același program de ani de zile, care a început cu slujba religioasă de la Catedrala Mitropolitană, pregătirea dispozitivului militar pentru primirea onorului militar de către prefectul județului, intonarea imnului național, alocuțiunile celor prezenți și terminându-se cu înălțarea drapelului pe catarg și defilarea Gărzii de Onoare.
Cu fiecare an care trece, acest eveniment devine din ce în ce mai anost, participanții sunt din ce în ce mai puțini, atât reprezentanți ai administrației cât și simpli spectatori.
“Nu contează cât suntem de diferiți atât timp cât va exista, întotdeauna, ceva care ne va uni. Și, așa cum știm cu toții, începând cu 26 iunie 1848, acel ceva se numește TRICOLOR – drapelul național al românilor, identitatea noastră, a tuturor.
Mai mult decât orice, astăzi suntem mândri că avem oportunitatea de a celebra, așa cum se cuvine, acea parte din România care ne-a dat puterea să fim învingători și ne-a oferit certitudinea că suntem valoroși și aici, la noi acasă, dar și peste granițe. Astăzi, Ziua Drapelului Național are marea capacitate de a ne reconfirma că românii, indiferent de circumstanțe, pot fi buni și pot dovedi că orice este posibil atunci când există credință și dorință de a schimba lucrurile.
Și, acest lucru este cu atât mai puternic în anul în care sărbătorim Centenarul României, cea mai importantă parte de istorie a poporului român. Reamintirea acestui fapt, acum, are mai multă însemnătate ca niciodată, pentru fiecare dintre noi, pentru că, mai presus de cuvinte, drapelul nostru este simbolul principal al unităţii românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi că avem datoria de a apăra cu orice preţ unitatea, independenţa şi suveranitatea României.
Sper din suflet ca toții români să privim, întotdeauna, cu emoție, drapelul României, oriunde îl vom vedea și să purtăm, în suflet, mesajul său.”, a subliniat în discursul său vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea.