Noapte
Zi
9 July 2018
2 mins read

Taxa de trecere pe podurile de la Fetești și Giurgeni, ar putea fi eliminată

Deputații liberali  Bogdan Huţucătaxa şi Robert Boroianu, au  inițiat un proiect de lege prin care doresc eliminarea taxei de trecere pe podurile de la Fetești-Cernavodă și Giugeni-Vadul Oii. Cei doi consideră că această taxă este o dublă impunere, o suprataxare pentru toți cei care utililează drumurile publice din România „fără o justificare obiectivă”. Și asta pentru că de mai bine de 10 ani șoferii plătesc aceste taxe, banii se duc la bugetul de stat, iar drumurile se află în stadii avansate de degradare.

“Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din raţiuni pur financiare, dar suntem în prezenţa unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor şi podurilor amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. În statele traversate de Dunăre (Serbia, Ungaria, Austria), nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre”, arată inițiatorii proiectului într-un comunicat de presă.

De asemenea, cei doi deputați consideră ca aceste taxe sunt discriminatorii pentru locuitorii din aceste zone, și mai ales a agenților economici care livrează bunuri și servicii. „Această taxă este plătită, într-o proporţie foarte mare, de cei care sunt nevoiţi să facă drumuri sau să tranziteze aceste sectoare de drum. Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care îşi au domiciliul/sediul pe raza teritorială a judeţelor Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa, sunt obligate să plătească această taxă de trecere ori de câte ori au probleme de sănătate sau trebuie să rezolve probleme administrative, fie în Capitală, fie în alt oraş al ţării. Puternic afectaţi sunt agenţii economici care distribuie mărfuri în toată ţara. Taxa se regăseşte de cele mai multe ori în preţul final al produselor. Altfel spus, şi cine nu trece cu maşina peste cele două poduri tot plăteşte taxa de pod!”

Proiectul celor doi ar veni ca o modificare a  Anexei 3 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în procedură de urgenţă.

„Procedura de urgenţă este justificată de faptul că legea încalcă fragrant principiul internaţional al evitării dublei impuneri – două taxe pentru acelaşi bun public, precum şi de faptul că o adoptare în procedură de urgenţă ar elimina ambuteiajele care se formează în continuare la punctele de taxare, în perioada estivală”, au adăugat deputații.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Astăzi,  16 iulie, termenul limită pentru depunerea Declarației Unice la ghișeele ANAF

Articolul Urmator

Deputat Claudia Gilia:”Am votat pentru un Cod Administrativ european și modern”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele