Noapte
Zi
30 July 2018
1 min read

Timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei va fi scurtat

După ce în Parlament a fost votat proiectul de lege prin care se permite extinderea valabilitătii pașapoartelor de la 5 la 10 ani, Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a îmbunătăți activitățile în punctele de trecere a frontierei şi/sau a calității acestora, în scopul reducerii timpilor de așteptare.

Pentru că  această perioadă, vara, coincide cu perioada concediilor și vacanțelor, și pentru că din ce în ce mai mulți români preferă să plece în străinătate, iar cei plecați peste hotare vin acasă pentru câteva săptămâni, măsurile luate de către autorități vin în întâmpinarea aglomerației care se produce, în fiecare an, la punctele de trecere a frontierei.

Memorandumul adoptat în acest sens prevede:

 -creșterea numărului de benzi, acolo unde este necesar, pe sensul de intrare/ieșire astfel încât să fie redus timpul de așteptare pentru efectuarea controlului.

•-alocarea de fonduri, dacă este cazul, în vederea realizării de investiții pentru amenajarea/modernizarea/dezvoltarea capacității de control în punctele de trecere a frontierei (naval, feroviar, rutier, aeroportuar);

– alocarea de fonduri financiare necesare suplimentării numărului de angajați ai Poliției de Frontieră. și ai A.N.A.F., în punctele de trecere ale frontierei;

– inițierea demersurilor bilaterale pe lângă statele vecine, pentru identificarea soluțiilor de fluidizare a traficului pe sensul de ieșire din România.

Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de catre deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Angajații COS Târgoviște ies din nou la proteste

Articolul Urmator

S-au simplificat procedurile de trecere a graniței de către minori

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele