Noapte
Zi
15 November 2018
1 min read

Deputat Claudia Gilia:”286 elevi ai școlii Râncaciov vor primi o masă caldă”

Guvernul PSD-ALDE a aprobat, pentru al treilea an consecutiv, acordarea unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de școli!

       O masa caldă sau un pachet alimentar diversificat înseamnă un real ajutor pentru viitorul tinerei generații. Pentru a generaliza un astfel de proiect, este nevoie de testarea acestuia pe o perioadă mai lungă de timp. Responsabilitatea este una mare, de la an la an putându-se rezolva problemele apărute în lanțul de achiziție, al celui de distribuție sau se pot remedia problemele logistice (de la cantine, săli de mese sau necesitățile elevilor din anumite zone).

       În ultimii doi ani, proiectul pilot a înregistrat un real succes în cele 50 de școli în care a fost implementat. În acele comunități a scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3%, iar un procent de 95% dintre participanți au apreciat că programul a fost excelent. S-a diminuat absenteismul și s-au redus întârzierile la ore, iar copiii au îmbrățișat un mod de alimentație sănătos. Fiecare copil implicat în acest program va primi o masa în valoare de 10 lei, astfel, școlile putând dezvolta și un program de tipul ”Școala după Școală”, pentru a veni în sprijinul părinților care muncesc și al elevilor ale căror rezultate la învățătură vor crește. Bugetul proiectului a crescut de la 30,7 milioane de lei la 46,7 milioane de lei.

” În județul Dâmbovița de Programul pilot de acordare a unui suport alimentar vor beneficia cei 286 de copii ai Școlii Râncaciov din Comuna Dragomirești.

Pe lângă acest proiect excelent, amintesc și alte câteva proiecte și măsuri implementate de Guvern:

•​suplimentarea fondului pentru programul social de acordare a rechizitelor şcolare și creșterea numărului elevilor din ciclul primar și gimnazial care vor beneficia de ghiozdane și materiale necesare pentru școală (la nivelul întregii țări, în anul școlar 2018-2019, 360.000 de preșcolari și elevi beneficiază de rechizite și ghiozdane).

•​aprobarea OG prin care se permite primăriilor de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor să beneficieze de fonduri europene pentru implementarea ”Programului pentru școli al Uniunii Europene” prin hotărâre a consiliului județean sau a consiliului general al Municipiului București, după caz. Decizia este mai aproape de autoritățile locale – ceea ce înseamnă o implementare mai riguroasă și susținerea agenților economici locali.

Educație se face pentru tânăra generație, ea nu trebuie politizată.

Implicarea fiecăruia dintre noi contează.” este de părere deputatul Claudia Gilia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Legea pentru controlul Tuberculozei a fost adoptată

Articolul Urmator

TÂRGOVISTE: Incendiu la o fabrică de mobilă

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele