Noapte
Zi
14 November 2018
1 min read

Înființarea Fondului Suveran de Investiții a primit toate avizele

Potrivit Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a primit toate avizele necesare, urmând ca în această săptămână să intre în ședință pe masa Guvernului.
„Săptămâna aceasta vom include pe ordinea de zi această ordonanţă. Am inclus toate observaţiile, toate comentariile, am avut azi şi avizul de la Consiliul Economic şi Social, şi am considerat că aşa e corect, să avem din nou procedura reluată şi avem toate avizele”.
De asemenea, ministrul a mai adăugat și faptul că după ce ordonanța va fi adoptată, se vor purta noi discuții cu partenerii din coaliție, discuțiile axându-se pe lista cu companiile care vor intra in Fondul Suveran de Investiții.
„Cu colegii de la ALDE am vorbit de cadrul primar general şi nu de cadrul secundar.
După ce iese ordonanţa continuăm discuţiile pe hotărârea de guvern”.
Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică, pe data de  10 noiembrie a.c., proiectul cadru pentru înfiinţarea de fonduri suverane, invocând „o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, impunându-se adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanţei de urgenţă”.
Prin înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii se dorește crearea unor instrumente de investiţii financiare sau intermediere financiară pentru acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din România. Acestea vor avea un rol multiplu în economia românească,  un rol important în dezvoltarea sustenabilă și să dispună de suficiente resurse financiare care să susțină anumite proiecte.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Scandal la Spitalul de Urgență Târgoviște! Geamuri sparte și agent de pază rănit

Articolul Urmator

Focarul de pestă porcină de la Lucieni a fost stins

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele