Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Cetățenii vor primi bani pentru deșeurile colectate selectiv

Ian 11, 2019
Urmând exemplul și altor municipii din țară, autoritățile locale târgoviștene au în plan implementarea unui program ce are în vedere colectarea selectivă a deșeurilor. Pentru a încuraja păstrarea unui mediu sănătos și o calitate a vieții mai bună, aceasta soluție este potrivită și la îndemăna oricui.
Colectarea selectivă a deșeurilor presupune depozitarea deșeurilor în spații special amenajate, acesta fiind un prim pas în vederea reciclării.
Astfel, până în luna martie a acestui an, în Târgoviște vor fi amenajate 11 platforme de colectare, iar pentru fiecare kilogram de material reciclat, cetățenii vor primi bani.
“La nivelul municipiului Târgoviște va fi implementat un program de natură să încurajeze în mod substanțial colectarea selectivă a deșeurilor.
Mai exact, târgoviștenii vor avea la dispozitie 11 puncte de colectare selectivă, distribuite uniform, de unde vor fi preluate, contra cost, în sensul ca cetățenii vor primi bani, deșeuri de ambalaje (PET-uri, doze de aluminiu, recipiente din sticlă), deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori sau ulei alimentar uzat.
Punctele de colectare vor deveni operaționale cel tarziu în luna martie a acestui an.”, a precizat edilul Cristian Stan.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,