Noapte
Zi
17 July 2019
2 mins read

Mâine începe testarea sistemului ROALERT în Dâmbovița

În județul Dâmbovița, începând de mâine, va începe testarea sistemului ROALERT.

Ce este Sistemul RO-ALERT?

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se află în acele zone.

Când se transmit mesaje RO-ALERT?

Mesajele sunt difuzate doar în situații majore de urgență, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Ce tipuri de telefoane recepționează mesajele RO-ALERT?

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Nu este nevoie să aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.

Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu Sistemul RO-ALERT sunt disponibile în secțiunea Configurare telefon, de pe portalulwww.ro-alert.ro

Zonele și data la care vor suna sirenele în perioada 18-30 iulie:

 18 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: oraş Titu;

 19 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: Şelaru, Răscăieţi, Corbii Mari;

 22 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: Cobia, Lucieni, Văcăreşti, Comişani, Bucşani, Băleni, Nucet, Perşinari, Raciu, Gura Şuţii, Dragodana, Gura Foii, Găeşti, Mogoşani, Mătăsaru, Produleşti, Sălcioara, Cornăţelu, Dobra, Conţeşti;

 23 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: Vişina, Petreşti, Ulieşti, Răcari, Cornăţelu, Bilciureşti, Bucşani, Băleni, I.L.Caragiale, Cobia, Dragodana, Lucieni;

 24 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile care se învecinează cu localităţi din alte judeţe, inclusive cele de la graniţă;

 25 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile de pe raza judeţului Dâmboviţa;

 26 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile de pe raza judeţului Dâmboviţa;

 30 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile de pe raza judeţului Dâmboviţa.

Această activitate de testare, care se desfăşoară la nivel naţional şi judeţean, are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Codrin Ștefănescu  îl face muci pe “trădătorul” Țuțuianu

Articolul Urmator

Pesediștii s-au “pus” pe Tuțuianu – “E un traseist și un trădător”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele